Onder 19 zaterdag, JO19-1, Hoofdklasse G

24 september 2016 15:15

Domburg, X. van

12 uit 4 voor de Boys O19-1

Op een prachtige zomerse herfstdag mocht Madese Boys  proberen om het sterk  aan de competitie begonnen GJS aan de goed rollende zegekar te binden. Madese Boys begint overtuigend aan de traditioneel lastige  wedstrijd in het kermis weekend. Met name Rick en Joep stichten volop gevaar maar zien  hun schoten en kopballen geen doel treffen. En wanneer Joep dan eindelijk het net vindt valt de goal in ongenade bij de scheidsrechter. Veel corners waarbij Aaron nog de buitenkant paal raakt maar die verder geen rendement opleveren. GJS wordt naarmate de rust nadert sterker. Ze  dringen wat meer  aan en komen dankzij wat slordige balverliezen beter in de wedstrijd zonder overigens  uitgespeelde kansen te krijgen. De rust wordt bereikt met een wat teleurstellende 0-0.   Na de rust zet Madese Boys gelijk weer de toon maar in eerste instantie Rick en daarna Davy weten hun grote mogelijkheden niet te verzilveren. Dan wordt in de 58ste  minuut eindelijk de ruimtegoed benut. Pass Merijn en goed doorlopende Rick nu wel voor de verdiende 1-0. Madese Boys krijgt nu via Davy(voorlangs), Joep (gemangeld), Wessel (keeper) en Quinten (kopbal naast) volop kansen maar de kwetsbare 1-0 blijft lang op het bord staan. Tot Merijn zijn klasse laat zien door goed te anticiperen op een dieptebal en erg koeltjes de keeper te verslaan voor de terechte 2-0. Geen vuiltje meer aan de lucht..Lars nog bijna 3-0 maar de eindscore is bereikt.  De koppositie is geconsolideerd en Bob en co. houden keurig de 0. De komende twee weken zal tegen ook hoog geklasseerde tegenstanders duidelijk worden wat de kansen zijn van René`s troepen, te beginnen volgende week in Leerdam tegen LRC!