OJC Rosmalen JO19-2

Onder 19 zaterdag, JO19-1, Hoofdklasse G

3 september 2016 15:15

Dietvors, D.

Na een ietwat moeizame 3-1 bekeroverwinning tegen VVAC in Ottolandvorige week mocht de nieuwe A1 aantreden tegen de A2 van OJC Rosmalen (overigens wel even de allergrootste vereniging van Nederland met bijna 2500 leden). Met waarschijnlijk meer vakantiemeters als trainingsmeters op de teller zag het er de eerste 15 minuten niet naar uit dat het een genoeglijke middag zou worden voor de boys. Er leek veel spanning op te zitten bij een aantal spelers die grossierden in matige passes waardoor  Madese Boys niet op de goede kant van het veld speelde. Dan toch eerste grote kopkans in de 17de minuut van Stef die net gemist wordt. Madese Boys schuift wat meer door en zet beter druk waardoor Lars vanaf de achterlijn Stef kan bedienen die met een volley de keeper kansloos laat. Het hek is nu van de dam want enkele minuten later schiet Rick na prima dieptepass Justin de bal hoog en hard in voor de 2-0. MB krijgt nog kansen om verder uit te lopen maar Rick en Stef stuiten op de keeper en Joep ziet een inzet van de lijn gehaald waardoor de ruststand is bereikt.  Na rust direct weer druk naar voren van MB en  wat halve kansjes  maar het is Lars die in de 13de minuut  een afgeslagen poging van Rick over de uitgelopen keeper lepelt voor de 3-0. De wedstrijd is dan natuurlijk ver gespeeld en het duurt tot de 35 minuut dat het publiek weer opveert na goede voorzet Aaron die door Rick net naast wordt getikt. Dan een ongelukkig duel op het middenveld dat Quinten geel oplevert en de tegenstander met 10 man doet komen te staan. Met wat verse krachten in de voorhoede perst MB er een eindsprint uit; OJC hangt in de touwen en het is wachten op de doelpunten die ook niet uitblijven. Thom tekent voor de  4-0  na vlotte aanval Joep, Davy, Aaron. De 5-0 valt als Merijn zich door de achterhoede ploegt en beheerst de keeper het nakijken geeft en het halve dozijn wordt vol gemaakt door Joep na mooie combinatie met Davy in de 45ste minuut. Het slotakkoord is echter voor OJC dat in de slotseconden een mooie eretreffer op laat tekenen voor de uiteindelijk klinkende 6-1!  Over een aantal weken zullen we weten hoeveel waarde we kunnen hechten aan deze overwinning maar de kop is er in ieder geval goed af!