Madese Boys JO17-1

B-junioren zaterdag, B1, Hoofdklasse F

13 december 2014 14:30

Janssen, W.

Na de gevoelige nederlaag van vorige week tegen de Roosendaalse  Combinatie mocht  de B1 vandaag  proberen om sportief revanche te nemen en aan te haken in de titelstrijdDe eerste helft een licht overwicht voor Made dat al in de tweede minuut een levensgrote kans onbenut ziet door onze linkerspits. Made valt aan maar de eindpass is onzorgvuldig en er is over en weer weinig doelgevaar. Dan vlak voor rust een domper als de spits van RBC een goede loopactie combineert met een dito doelpoging 1-0. We maken ons op voor een hopelijk productievere  tweede helft van de kant van Made. Die helft zal gespeeld moeten worden zonder Robin die helaas geblesseerd uitvalt zodat de selectie met overige afwezigen Brian en sterkmakers Dennis en Hosvep al een behoorlijke kwaliteitverlies te verwerken heeft. Toch komt Madese Boys deze keer sterk uit de startblokken en noteert al snel de 1-1 als Merijn in eerste instantie nog op de paal kopt maar Joep zijn dikverdiende eerste competitiedoelpunt binnenschiet. Als vijf minuten daarna een voorzet van Aaron door Rick strak in wordt geschoten worden de fans allengs enthousiaster en worden de  sigaren al uitgedeeld en opgestoken. In deze fase van de wedstrijd zeker terecht maar toch ietwat voorbarig want als Madese Boys ondanks een drietal mogelijkheden verzuimt de marge te vergroten schuift RBC door naar de andere kant en ziet een goede voorzet van rechts met een subtiel lobje gepromoveerd worden tot doelpunt 2-2. De fase die nu volgt is voor RBC. Keeper Stijn voorkomt met een geweldige redding de 3-2 en ziet tot zijn opluchting nog een schot en een kopbal doel missen. Helaas moet ook onze vandaag gevaarlijkste aanvaller Rick geblesseerd het veld ruimen dus de tanden gaan op elkaar om te proberen  minimaal 1 punt te pakken. Er hangt zeker nog een vijfde doelpunt in de lucht voor een van de partijen maar de uiteindelijke 2-2 vormt een terechte uitslag. Madese Boys stelde tegenover het talent van Roosendaal vandaag veel werklust en de wil om punten te pakken. Zeker niet met oogstrelend voetbal maar wel met een verbetenheid die de gemankeerde ploeg siert. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Hopelijk kunnen we koploper Dongen nog wat druk bezorgen.