B-junioren zaterdag, B1, Hoofdklasse F

6 december 2014 14:30

Vereggen, G.C.J.M.

Uitglijder koploper.

Het zat er vandaag niet in voor de boys van de B1. De druk van het koploperschap leek een loden last op deze mooie voetbalzaterdag. Desondanks waren de eerste 25 minuten nog wel de moeite waard voor het thuispubliek en zagen de toeschouwers 2 ploegen die wilden voetballen waarvan Madese Boys de kansen kreeg. Eén ervan werd door Hosvep met het hoofd (!) tot doelpunt gepromoveerd voor de op dat moment verdiende 1-0. De voorsprong leidde echter niet tot rust. De snelle linksbuiten bezorgde Justin overwerk en de verdediging oogde zonder aanvoerder Dennis niet zo solide als anders. Hosvep had de 2-0 op zijn schoen en ook Rick en Remco kregen een kansen, maar het was RBC dat beter omschakelde en nog voor rust de 1-1 aantekende. Ongetwijfeld de nodige aanmerkingen van de technische staf in de rust… De 2de helft zou hopelijk een scherper B1 laten zien maar helaas was het juist RBC dat een stuk beter uit de kleedkamer kwam en Madese Boys goed onder druk zette. Dit leidde tot een aantal voor de neutrale toeschouwer hilarische situaties waarbij spelers elkaar niet meer konden vinden, inworpen verkeerd gingen en spelers te pas en te onpas uitgleden. 1-2 dekkingsfout, 1-3 ineens vanaf het middenveld(!) na foute uittrap en de 1-4 doordat counter RBC op de grond liggend niet gepareerd kan worden. Het geloof zat er vandaag niet echt in, al gloorde er na de 2-4 van Rick na goed doorzetten van de broertjes nog wel even wat hoop, maar de kansjes die er wel komen werden knap gepareerd door RBC`s goalie. Helaas vandaag een offday van het team dat volgende week het schampere commentaar van de winnende RBC’ers mag gaan pareren met een overtuigendere uitvoering van het mooie spelletje in Roosendaal.