Beek Vooruit C2

C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse C26

29 november 2014 11:00

Madese Boys C2- beek Vooruit C2

Zaterdag 29-11, een mooie voetbalochtend. Beetje koud dat wel maar als de jongens stevig bikkelen krijgen ze het vanzelf warm.

Alvorens de wedstrijd start gaat de C2 eerst zichzelf opwarmen, en deze warming up gaat deze dag prima! De boys hebben er echt zin in, dat is goed te zien.

Wel is het een tegenvaller dat er drie spelers aangeven dat ze niet kunnen starten aan de wedstrijd. Houdt dus in dat we als de jongens niet opknappen het zonder wissels moeten doen.

Het is 11:00 dus de scheidsrechter geeft het startsignaal, Made zet al meteen goed druk op de verdediging van Beek vooruit.

Het eerste kwartier is Made echt goed aan het ballen en hebben wat kleine kansjes die niet afgestraft worden.

Erg goed om te zien dat er vanaf het begin veel beleving in het spel van Made zit, de jongens gaan ervoor en willen graag voor elkaar werken.

De domper is dan des te groter dat de 0-1 ineens uit het niets valt, Beek Vooruit heeft een speler in de voorhoede staan die aan één kans genoeg heeft en hem dus ook meteen afdrukt.

Gelukkig maakt de 0-1 achterstand weinig indruk op de boys en ze blijven volop strijd leveren.

Dan een ommekeer in de wedstrijd, een speler van Made krijgt een gele kaart en dus ook de daarbij behorende tijdstraf van 10 minuten.

Made moet  verder met tien man en Beek Vooruit profiteert hiervan door goed de vrije man te zoeken en van afstand op goal te trappen, deze bal gaat dan ook hoog over Ricardo heen waardoor 0-2 op het scorebord staat.

Na rust een sterk Made die weer met 11 man het veld opkomt. In deze fase van de wedstrijd zijn de spelers van de C2 duidelijk sterker tegen een zoekend Beek vooruit, gelukkig wordt het team nu beloond met een doelpunt. Doordat er wat omzettingen in het team nodig zijn door een domme tweede gele kaart (in de rust notabene) speelt Jop nu op de rechtsbuiten positie, dat gaat goed en met een ferme uithaal brengt hij de C2 de verdiende aansluitingstreffer 1-2.

Dit doelpunt had eigenlijk een minuut of tien eerder moeten vallen, nu is Made moe gestreden en kunnen ze niet meer doordrukken om de gelijkmaker te maken.

Eindstand dan ook 1-2 in het voordeel van Beek Vooruit.

Vandaag dus een goed strijdende C2 die zichzelf moe heeft gespeeld door volle bak arbeid te leveren.

Ik heb ervan genoten en als de jongens dit kunnen vasthouden ook tijdens trainingen gaan ze echt stappen maken, daarvan ben ik overtuigd!!

Te beginnen met a.s. maandag in de voorbereiding op de tegenstander waspik!