1 - 3

Madese Boys JO13-3

D-pupillen zaterdag, D3, 5e klasse D78

29 november 2014 9:00

De openingswedstrijd van de najaarscompetitie 2014 verliep voor de Madese Boys D3 nog wat stroef met een gelijkspel tegen Olympia’60 D2 uit Dongen, maar daarna kwam de D3-trein op gang en behaalde het de ene ruime overwinning na de andere. En uitgerekend tegen Olympia kon het kampioenschap binnengehaald worden, maar dan moest er wel gewonnen worden. De voltallige selectie reisde af naar Dongen, inclusief de van een blessure herstellende Bjorn en een flinke groep met trouwe en fanatieke supporters.

Keeper Luuk werd deze competitie nog maar 5 keer gepasseerd, uiteraard met behulp van de solide verdediging Tim, Milan, Remco, Jarno en aanvoerder Joep. Een groot deel van de 60 doelpunten die de D3 tot voor deze wedstrijd in de competitie had gescoord, kwam op het conto van de aanvallers Idse, Jordy, Bjorn en topscorer Noud. Maar ook de middenvelders Jens, Luca, Rick en Luke hadden al een behoorlijke duit in “doelpuntenzakje” gedaan.

En dan de wedstrijd. De enige twee die bij aanvang gespannen leken, waren trainer/coach Appie en zijn assistent Adri. Zij hadden hun spelers op scherp gezet en gewaarschuwd voor de gevaarlijke Dongense counters.

Om stipt 9:00 uur klonk het eerste fluitsignaal van een goed leidende jonge scheidsrechter uit Dongen. In het begin ging het gelijk op en golfde het spel op en neer. Na enkele kansen voor de D3 was het in de 10e minuut dan toch raak. Noud werd na een mooie aanval aangespeeld door Milan en rondde beheerst af. De dolblije D3-spelers namen na het vieren van de score hun posities weer in, maar hun blijdschap bleek van korte duur, want nog geen 5 minuten later kwam een tegendoelpunt van Olympia letterlijk uit de lucht vallen. Een hoge bal van een meter of 20 belandde precies tussen de lat en keeper Luuk en zo was het 1-1.

Maar in de 23e minuut kwam rechtsback Remco mee op en bediende de levensgevaarlijke Noud, die zijn 2e goal liet noteren. Met een 2-1 voorsprong werd de rust ingegaan en in de kleedkamer volgde de tweede warming-up van de dag. Na rust was Madese Boys D3 duidelijk de bovenliggende partij, maar kon dit niet belonen met doelpunten. Het regende werkelijk kansen en met een prachtige vrije trap wist Joep ook nog de kruising te raken, maar de bal wilde er maar niet in. Uiteindelijk viel in de 55e minuut dan toch de verlossende 3e treffer. Noud bediende aanvallende middenvelder Rick die deze kans niet onbenut liet: 3-1. Een zucht van verlichting ging over het veld. Bjorn mocht de laatste 5 minuten zijn rentree maken en hield samen met zijn medespelers heel goed stand. En toen het laatste fluitsignaal klonk, barstte het feest los. Dolgelukkig vlogen de D3-kanjers elkaar in de armen en werden de champagneflessen ontkurkt. De prachtige kampioensschaal, verzorgd door de vader van Bjorn, werd trots in de Dongense lucht geheven. Nadat de kampioenen met en zonder kleren onder de douche hadden gestaan, werd er snel terug gereisd naar de kantine van de Madese Boys, waar al snel het “We are the champions” keihard uit de boxen kwam. Voor de spelers en begeleiders was er nog een mooie persoonlijke trofee, eveneens gemaakt door de vader van Bjorn. Samen met de ouders en supertrotse coaches werd er door de spelers nog lekker nagenoten van een zwaar bevochten overwinning en een prachtig kampioenschap. Klasse jongens!!