25 oktober 2014 13:00

Meeuwse, J.

Madese Boys C1 – RCS

Na drie nederlagen op rij weer overwinning voor C1

Na de zevenklapper van vorige week tegen The Gunners voor de beker stond vandaag de competitiewedstrijd tegen RCS op het programma. Waar wij op een 6e plaats bivakkeren staat RCS onderaan. In deze spannende competitie zegt dat echter niets. In de bespreking vooraf werd nog maar eens het teambelang aangehaald en werd er op gehamerd om scherp te beginnen.

Even leek het er op dat we weer te slap begonnen want na 2 min. was het RCS dat een levensgrote kans op de 0-1 miste. Een minuut hierna stond de 1-0 voor de C1 op het bord doordat Max van Gastel goed doorzette na een mooie actie over rechts van Thymo. Hierna was het RCS dat brutaal het initiatief nam waardoor de volgende 20 minuten het spel nagenoeg volledig op het middenveld afspeelde. Tot de 27e min. toen Stijn, na weer een aanval over rechts, knap afrondde en de 2-0 scoorde. Dit was tevens de ruststand. Na rust was de C1 met goed veldspel de betere ploeg waarbij de 5-0 eindstand tot stand kwam via mooi goals van Jovano en Jop en een eigen doelpunt van RCS. Vandaag een verdiende overwinning waarin iedereen zijn aandeel heeft gehad. Vooral de 2e helft waren we duidelijk de beter voetballende ploeg, mede doordat we zelf veel bewogen zonder bal en de makkelijkere oplossingen probeerden te zoeken. Het lijkt er op dat we de stijgende lijn van de eerste drie wedstrijden terug aan het oppakken zijn. Naast goed voetbal is hiervoor echter ook een goede teamspirit nodig waarbij iedereen de juiste mentaliteit en discipline zal moeten opbrengen tijdens trainingen en wedstrijden.