Madese Boys JO15-2

C-junioren, C2, Groep 9 06

18 oktober 2014 11:00

SAB C1- Madese Boys C2

Zaterdag werd er voor de C2 de laatste bekerwedstrijd afgespeeld, zowel SAB als de C2 wist al dat ze beiden niet meer door konden bekeren en daarom werd deze wedstrijd dan ook gezien als “vriendschappelijk”, of zoals door Jan betiteld als “des keizers baard”.

Made begint meteen goed aan de wedstrijd en zet echt veel druk naar voren, binnen de 10 minuten staat de verdiende voorsprong al op het bord voor made, SAB kan echt voetballend geen potje breken vandaag en komt zelfs met moeite van hun eigen speelhelft af.

Als ze er al sporadisch uitkomen wordt de meestal lange bal van hun alweer tijdig onderschept door onze achterste linie, die op hun beurt weer prima de zijkanten op het middenveld weten te bereiken hierdoor kan  SAB alleen maar achter de bal aanlopen.

Hierdoor stijgt de frustratie bij SAB enorm en hun spelers beginnen te mopperen en vervelende gevaarlijke overtredingen te maken.

Doordat Made telkens van achteruit prima opbouwt via het uitstekend voetballende middenveld en keer op keer de voorhoede bediend loopt de score van Made uit tot een 0-4 voorsprong in de eerste helft.

Volgens de scheidsrechter weet de C2 niet goed om te gaan met het harde spel van SAB en laat zich schijnbaar verleiden tot het terug protesteren naar de scheids en spelers van SAB, de scheids maakt hier dankbaar gebruik van en stuurt in de eerste helft al iemand van Made met een tijdstraf van 10 minuten van het veld af.

Jammer dat dit gebeurt in een wedstrijd die nergens over gaat. maar goed, na een gesprek in het kleedlokaal van Made krijgen de spelers de tip mee om niet teveel te gaan dribbelen met de bal en juist de combinatie te zoeken met de teamgenoten en op die manier de bal het werk te laten doen. Hierdoor vermijd je namelijk de harde charges op de enkels.. met deze informatie gaan de jongens weer terug het veld op, nu met de intentie om de voorsprong verder uit te breiden en op die manier SAB pijn te doen.

Voetballend lukt dat prima, SAB wordt door het voortdurende balbezit van Made echt weggespeeld.

Scoren lukt helaas niet meer maar er zijn wel wat dotten van kansen geweest in de tweede helft.

SAB echter heeft deze gehele wedstrijd gewoon geen enkele uitgespeelde kans gehad en daar mogen de jongens van de C2 best trots op zijn.