B-junioren zaterdag, B1, Hoofdklasse F

11 oktober 2014 15:00

Zeltenrijch, D.J.

Goede en slechte zaken op de Schietberg.

Vandaag was ongeslagen nieuwkomer Halsteren tegenstander van onze B1 dat na het verlies van vorige week mocht proberen weer een aanval op de koppositie te doen. Het was Halsteren dat de eerste waarschuwing na 3 minuten afgaf. Gelukkig werd de treffer afgekeurd vanwege buitenspel. Er ontspon zich een gelijk opgaand duel waarin ook  een zuivere treffer van Quinten geen genade vond   in de ogen van de vandaag niet overtuigend fluitende scheidsrechter. Na 20 minuten de 1-0 als Thom attent reageerde op Merijn’s schot dat op de lat belandde na een goede aanval over de linkerflank.  De ploegen hadden soms zichtbaar moeite met het gladde veld en het verloop van de eerste helft oogde rommelig. Madese Boys heeft geluk als Halsteren een 2de treffer afgekeurd ziet en haalt met de billen tegen elkaar het rustsignaal. Ook na de rust  in eerste instantie een interessant duel; Halsteren heeft een licht overwicht maar het is wederom Thom die de stand via een messcherpe counter naar 2-0 tilt. De sfeer wordt grimmiger als de irritatie in het veld toeneemt en de overtredingen grover worden van de kant van de tegenstander.  Ook Rick ziet een doelpunt afgekeurd en wordt  letterlijk uit de wedstrijd geschopt hetgeen resulteert in een aantal  reacties die we niet op onze velden moeten willen. Als de kruiddampen zijn opgetrokken resteert een over tal situatie voor Madese Boys. Halsteren blijft proberen de aansluiting te vinden maar loopt alleen maar tegen extra gele kaarten en  2 penalty’s op. De doelman van Halsteren onderscheidt zich door de penalty’s van Hosvep en Remko te stoppen en nog wat mogelijkheden om zeep te helpen. Toch mag ook hij nog tweemaal buigen waarbij slechts Aaron’s treffer telt zodat uiteindelijk de 3-0 eindstand op het bord staat.  Geen hoogstaande wedstrijd vandaag maar wel 3 kostbare punten tegen een  concurrent  gepakt , de verdediging met onder meer de bestendig goed spelende backs Joep en Robin houdt een keer de nul en we pakken wederom de koppositie.  Enige valse noot  hierbij is helaas  het vertoon van onwenselijk gedrag  waarop vandaag niet altijd adequaat  werd ingegrepen.