C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse F

4 oktober 2014 13:00

Boomaars, P.J.

Madese Boys C1 - Internos

Na ons eerste competitieverlies van vorige week tegen Beek Vooruit stond vandaag de thuis wedstrijd tegen Internos op het programma. Onder perfecte weersomstandigheden mochten we weer aantreden op ons prachtige hoofdveld. In de bespreking werd kort terug gekeken op de verloren wedstrijd tegen Beek Vooruit en werd er voor de zoveelste keer op gehamerd dat teambelang boven eigen belang gaat. Direct na de aftrap nam de C1 het initiatief. Internos werd de gehele eerste helft voetballend overklast en de C1 creëerde een handvol 100% doelkansen maar wist hier helaas niet uit te scoren. Met als resultaat dat we met 0-0 gingen rusten waar het minimaal een 3-0 voorsprong voor de C1 had moeten zijn. In de rust dan ook de complimenten voor het vertoonde spel. In deze eerste helft speelden we ons beste voetbal tot nu toe, inclusief de voorbereiding.

Helaas vertoonde de 2
e helft een heel ander spelbeeld. In de 1e min. na rust was het Internos dat direct de openingstreffer wist te scoren. Voor de C1 de vierde wedstrijd waarin we kort na aanvang wedstrijd, of na rust, een doelpunt tegen krijgen. Terwijl voor de wedstrijd en in de rust er nog op was gehamerd om scherp te beginnen. De rest van de 2e helft legde Internos, net zoals Beek Vooruit vorige week, op pijnlijke wijze de tekortkoming van deze C1 bloot. Doordat een aantal spelers het niet op kunnen brengen om in dienst van het team te spelen, en daarbij alles te willen geven, is de balans volledig zoek. De goedwillenden kunnen dit helaas niet compenseren. Tezamen met het gebrek aan mentale weerbaarheid was dit de voornaamste oorzaak dat we voor de tweede wedstrijd op rij door het ijs zakten en met 1-4 verloren.

Toen er in de voorbereiding geknokt moest worden voor een plaatsje in de C1 leken we het lek van twee seizoenen geleden boven te hebben en zag het er naar uit dat we dit seizoen met een hecht team op pad konden. Na vijf wedstrijden lijken we terug bij af. Wellicht dat we ons maandagavond kunnen herpakken in de vriendschappelijke wedstrijd tegen JEKA C1 en daarin laten zien dat eenieder wel degelijk bereid is om zich ondergeschikt te maken aan het team en te willen vechten voor zijn plekje in de C1.