B-junioren zaterdag, B1, Hoofdklasse F

4 oktober 2014 12:30

Kerckhoven, A.P. van

Lange voetbaldag zonder punten.

De voortekenen voor het duel tegen de B2 selectie van JvoZwaren al niet goed, maar liefst vier spelers uit onze eigen B2 moesten op de verre reis naar Vlissingen mee om onze sterk uitgedunde B1 te completeren. Als daarna ook nog vanwege wat last-minute maatregelen onze opstelling door elkaar gehusseld  moet worden lijken alle ingrediënten aanwezig om een moeilijke middag tegemoet te zien. De eerste 15 minuten waren echter voor onze boys die een paar schoten en een kopbal geen doel zagen treffen maar een prima pass van Rick op Sven, die koeltjes binnenschuift, levert de  0-1 op. Jammer genoeg drukte Madese Boys niet door tegen deze tegenstander die ons volop ruimte gaf en tot het doelpunt niet oogde dat ze ons een moeilijke dag zouden gaan bezorgen. Toch gebeurde datDe goed bewegende formatie van JvoZ ging steeds beter spelen en komt op 1-1 als de scheidsrechter een situatie verkeerd beoordeeld en hierdoor de snelle spits in stelling kan worden gebracht. Dit is helaas geen wake up call voor MadeseBoys want vlak daarna moet Wessel aan de noodrem trekken en geel incasseren. Als dezelfde Wessel twee minuten voor rust hevig uit de neus bloedend, het veld uit moet, profiteert de tegenstander en schiet vanuit een aanval door het centrum de 2-1 binnen.  Rust en volop praatstof.  De supporters en staf hopen op een betere 2de helft maar komen zwaar bedrogen uit. JvoZ heeft het beste van het spel en komt via een penalty op 3-1 als Robin een tegenstander in de 16 onreglementair stopt. Wij slagen er niet in om de doelman te verontrusten totdat Merijn 15 minuten voor tijd gelooft in een pass van zijn broeren met wat kunst en vliegwerk de aansluitingtreffer optekent. Er lijkt nog hoop en onze boys rechten hun rug voor een slotoffensief maar krijgen het deksel op de neus als een mooi afstandsschot onze keeper verrast 4-2 en geen tijd meer om de wedstrijd te doen kantelen. Helaas een verdiend verlies voor de koploper dat het gemis van een aantal spelers onvoldoende op kon vangen maar vandaag ook in mentaal opzicht kwetsbaar was. Snel vergeten en maandag weer serieus voorbereiden op de thuis ontmoeting met het nog ongeslagen Halsteren. De  twee en een half uur durende terugreis kon er tenslotte ook nog wel bij …..