Scheidsrechter

Fransisca, J.

Beek Vooruit C1 - Madese Boys C1

C1 lijdt eerste nederlaag

Als ongeslagen koploper vertrokken we vandaag naar Prinsenbeek. Een tegenstander waar we de laatste jaren in uitwedstrijden niet van weten hebben te winnen. Daarom vandaag geen moeilijke bespreking maar werd vooral de nadruk gelegd op de vechtlust die Beek Vooruit altijd op de mat legt en het ons voornamelijk daardoor altijd moeilijk maakt. Direct na de aftrap bleek dit maar weer eens doordat de gehele C1 voor de derde wedstrijd op rij te slap startte en Beek Vooruit een levensgrote kans kreeg op de 1-0. Gelukkig werd deze gemist. Hierna herpakte de C1 zich en had het betere van het spel, daar waar BV zijn strijdlust toonde. In de 15e min. een mooie actie van Stef die Roeslan in staat stelde om de 0-1 te scoren. Na drie minuten was deze voorsprong teniet gedaan doordat de spits van BV uit een corner ongehinderd vanuit het 5 mtr. gebied de gelijkmaker in kon koppen. De rest van de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd waarbij de C1 het betere van het spel had maar BV zich met werk- en vechtlust overeind hield. Met een 1-1 stand gingen we rusten. Direct na rust wederom een feller startend BV. Toch was het de C1 die bij vlagen met goed veldspel een overwicht creëerde. En net toen het wachten was op een treffer van onze zijde was het BV dat in de 55e min. op een 2-1 voorsprong kwam. Door niet kordaat ingrijpen op het middenveld werd onze achterhoede verrast door een diepe bal waarna de rechtsbuiten van BV kon scoren. Hierna hield BV op vechtlust de voorsprong vast en konden wij geen vuist meer maken.

Een gelijkspel was een terechte uitslag geweest. BV heeft echter op basis van inzet, teamspirit, voetbalgogme en winnaarsmentaliteit er vandaag een overwinning uitgesleept. Jammer om te constateren dat wij nog steeds niet in staat zijn om dit ook op te kunnen brengen in wedstrijden waar dit nodig is. Hopelijk is dit de les geweest die we nodig hadden en kunnen we volgende week in de topper tegen Internos weer hetzelfde goede veldspel laten zien maar dan tezamen met een wedstrijdmentaliteit zoals BV die vandaag op de mat legde