Voskuil, K.C.F.H.M.

Madese Boys C1 – Boeimeer C1

C1 nog steeds ongeslagen

Na de winst op RBC C2 van vorige week volgde vandaag de thuiswedstrijd tegen Boeimeer C1. Een team dat we de laatste jaren steeds tegen komen en die het ons telkens weer erg lastig weten te maken. We waren dus gewaarschuwd.

Direct na het 1e fluitsignaal liet Boeimeer zien met welke intenties ze naar Made waren genomen en namen gelijk het initiatief. Met een paar prima aanvallen zetten ze de C1 onder druk en kwamen een paar keer gevaarlijk bij de goal maar wisten niet te scoren. Daarnaast had Boeimeer een penalty kunnen krijgen toen er een kleine overtreding in de zestien meter werd gemaakt. Gelukkig besliste de scheidsrechter anders. Tot dan toe had Boeimeer het betere van het spel en was het eigenlijk wachten op de 0-1. Deze viel echter niet waardoor wij iets beter in ons ritme konden komen. In de 23emin. een goede actie van Thymo op rechts waarna Jovano zijn voorzet bekwaam afrondde en daarmee de 1-0 scoorde. Boeimeer was even van slag want twee minuten later was het weer raak. Ditmaal waren de rollen omgedraaid. Een prachtige actie van Jovano die niet zelfzuchtig handelde en Thymo vrij voor de goal zette zodat hij eenvoudig de 2-0 kon scoren. Kort hierna hadden we het duel op slot moeten gooien maar werd een 100% kans helaas niet benut waardoor we met een 2-0 voorsprong gingen rusten. In de rust er nog maar eens op gehamerd dat we er nog niet waren en dat we scherp moesten starten aan de 2e helft. Dit pakte helemaal anders uit. Bij de eerste de beste aanval van de C1 werd voorin balverlies geleden, weinig moeite gedaan om de lange bal eruit te halen, werd het kopduel achterin verloren en kon de rechterspits te eenvoudig zijn actie maken en de 2-1 scoren. Een collectief staaltje van te slap beginnen van het gehele elftal. Hierna herpakte de C1 zich in een snel op en neergaande wedstrijd die gelijk op ging. Vooral het laatste kwartier kwam er meer lijn in het spel van de C1. Mede door een prima invalbeurt van Arnoud die voor meer rust in het spel zorgde. Hierdoor speelde het spel zich voornamelijk op de helft van Boeimeeraf. In de 59e min. kreeg Thymo uit een afgeslagen corner de bal voor zijn voeten waarna Grish zijn snoeiharde voorzet wist in te tikken waardoor we op 3-1 kwamen. Met deze goal was ook het verzet van Boeimeer gebroken en kon Max Francken in de 63e min. via een prima actie de 4-1 aantekenen wat tevens de eindstand was.

Vandaag een wedstrijd tegen een tegenstander die het ons erg moeilijk maakte en in het eerste kwartier de betere kansen had om op voorsprong te komen. Ondanks dat ons veldspel nog te onrustig was hebben we ons toch in de wedstrijd weten te knokken waardoor we voor de derde maal op rij met drie punten van het veld stapten en we volgende week als ongeslagen koploper aantreden in de altijd lastige uitwedstrijd tegen Beek Vooruit.