Scheidsrechter

Verhoeve, W.H.A.

Madese Boys C1 – HVV’24 C1

Monsterscore C1 bij seizoensopening

De Cobra was ons goedgezind en daarom konden we vandaag gewoon onze eerste competitiewedstrijd thuis spelen. Na de forse nederlaag in de oefenwedstrijd tegen RBC C1 van afgelopen maandag, waarin we in de 2e helft hebben laten zien dat we wel degelijk wat in ons mars hebben, wilden we vandaag deze lijn doorzetten in de seizoensopening tegen HVV’24 uit Hulst.

Wij hadden de eer om de eerste wedstrijd van het seizoen op het hoofdveld te mogen spelen. De (echte) grasmat lag er als een biljartlaken bij en i.c.m. de nieuwe tribune is het een prachtige ambiance om hierop te mogen spelen.

De C1 begon voortvarend aan de wedstrijd want al in de eerste minuut was er een opgelegde kans om na een prima aanval over rechts de score te openen. Deze kans werd helaas gemist. Drie minuten later was het echter wel raak toen Thymo goed over rechts op kwam en zijn voorzet door Jill met een mooi schot werd afgerond. HVV’24 bouwde van achteruit goed op maar was niet opgewassen tegen de druk van de C1. Hierdoor gingen we met een 6-0 voorsprong door een hattrick van Max Francken en doelpunten van Thymo en Stijn.

Ook na de rust probeerde HVV’24 te blijven opbouwen van achteruit en zocht voortdurend de voetballende oplossing. Toch was de C1 vandaag een maatje te groot. Door twee doelpunten van Stef en doelpunten van Jovano, Jop en Thymo, die ook zijn tweede van de dag scoorde, werd de eindstand 11-0.

Een prima prestatie die we als team hebben afgedwongen. Toch een compliment aan de tegenstander die de gehele wedstrijd met goed opbouwend voetbal bleef proberen onder de druk van de C1 uit te komen en niet de lange bal ging zoeken. Volgende week de 1e uitwedstrijd tegen RBC C2 in het mooie stadion. Wederom een prachtige ambiance om in te spelen en waar we wellicht revanche kunnen nemen op de grote nederlaag van afgelopen maandag tegen RBC C1.