30 augustus 2014 13:00

Huybrechts, H.M.C.

Madese Boys C1 – Terheijden C1

Teleurstellend gelijkspel C1

Vandaag stond de 2e bekerwedstrijd thuis tegen Terheijden C1 op het programma. Een mooie derby tegen een team dat uitkomt in de 1e klasse. Een klasse lager dan de C1.

Direct na het eerste fluitsignaal pakte de C1 het initiatief en zette Terheijden onder druk. Dit leidde in de 3e min. al tot de 1-0 toen Stef een laag getrapte bal van de keeper onderschepte en deze vanaf 25 mtr. mooi over de keeper in het doel schoot. Direct hierna was Terheijden dicht bij de 1-1 toen de snelle rechterspits aan de aandacht ontsnapte en goed door kon gaan. Sebastian wist echter een doelpunt te voorkomen en plukte de bal goed uit de lucht. De vroege voorsprong deed de C1 geen goed. In plaats van rustig op te bouwen werd de bal te vaak direct gespeeld waardoor er te veel onnodig balverlies werd geleden en het spel daarom te onrustig was. Desondanks kwam Thymo een paar keer goed op over rechts maar helaas stonden onze spitsen niet scherp genoeg om zijn voorzetten af te ronden. Ook Terheijden liet zich niet onbetuigd en creëerde een paar prima kansen. Sebastian wist deze ballen echter prima te pakken waardoor het 1-0 bleef tot de rust.

Hoewel e.e.a. in de rust nog eens goed werd doorgesproken was het spelbeeld in de 2e helft niet veel anders. Onrustig voetbal waar Terheijden optimaal van profiteerde en daarbij het betere van het spel had. Dit resulteerde uiteindelijk in de 47e min. in de gelijkmaker van Terheijden via een goede aanval van hen over links. Tot het eindsignaal een zelfde spelbeeld waarbij er door beide teams niet meer werd gescoord.

Vandaag een wedstrijd die voor de C1 nog voortvarend begon maar verder teleurstellend verliep. Zowel individueel als teamspeelden we ver onder ons niveau met uitzondering van Grishen Sebastian. Dit tegen een tegenstander die gebrand was op een goed resultaat, en wel voor elkaar wilde werken, en daarmee een prima teamprestatie heeft weggezet. Met dezewetenschap kunnen we ons gaan voorbereiden op de competitiestart volgende week tegen HVV thuis waarbij we maandag a.s. eerst nog thuis spelen tegen RBC C1.