23 augustus 2014 12:00

Scheidsrechter

Schotanus, B.J.

Gelijkspel C1 in leerzame bekerwedstrijd tegen Dongen

Vandaag stond de 1e bekerwedstrijd uit tegen Dongen C1 op het programma. Dongen komt evenals de C1 in de Hoofdklasse uit, echter wel in een andere poule. Na twee oefenwedstrijden met wisselend resultaat was dit een mooie testcase voor de spelers/sters die waren uitgenodigd tegen deze goede en altijd lastige tegenstander.

Na de bespreking in het kleedlokaal werd aangevangen met de warming up. Helaas werd deze met iets te weinig inzet en beleving uitgevoerd. Deze lijn werd na het eerste fluitsignaalhelaas doorgetrokken. Het was Dongen dat al na 33 seconden de 1-0 op het bord bracht. Gelukkig lieten we ons niet uit het veld slaan en was het Max Franken die een mooie aanval keurig afrondde en daarmee de 1-1 scoorde. Hierna volgde een periode waarin Dongen een sterk staaltje van positiespel en agressief doordekken liet zien. Met name ons middenveld had duidelijk moeite met deze speelwijze. Mede hierdoor kon Dongen te vaak hun snelle voorhoedespelers in stelling brengen waardoor onze achterhoede te vaak in de problemen kwam. In de 9e min. leidde dit via een prachtige combinatie tot de 2-1. En hoewel wij toch van achteruit met verzorgend voetbal probeerden op te bouwen was het Dongen dat nog een aantal uitgespeelde kansen kreeg. Door hier zelf onzorgvuldig mee om te gaan, en door een paar mooie reddingen van Sebastian, werd erger voorkomen en gingen we met een 2-1 achterstand rusten. In de rust werd de vooraf besproken tactiek nog eens toegelicht en de diverse verbeterpuntjes uitgelegd. De tweede helft had een duidelijk ander wedstrijdbeeld dan de eerste helft. De C1 die met goed veldspel van achteruit opbouwend Dongen steeds vaker onder druk zette, waarbij Dongen steeds vaker gokte op de snelle voorhoedespelers. In de 55e min. was Dongen hier nog succesvol mee door de 3-1 te scoren na slordig balverlies van de C1. Hierna was het echterde C1 die het initiatief nam en met veel inzet en prima positiespel diverse kansen kreeg echter zonder resultaat. Ook Dongen kwam er nog diverse keren gevaarlijk uit maar wisthieruit niet te scoren. In de 65e min. werd Thymo goed aangespeeld vanuit het middenveld en verraste hij de Dongen keeper met een mooi schot vanaf de rechterhoek van de 16mtr. en scoorde hiermee de 3-2. Kort hierna zette Thymo met een prachtige actie twee tegenstanders te kijk en kon hij door de moeilijke hoek alleen via een stiftbal proberen te scoren. Hoewel de bal net over ging was dit wel de actie van de dag. Met nog een paar minuten te gaan hing de gelijkmaker in de luchtDe C1 speelde dan ook vol op de aanval. Dit resulteerde in de 69e min. in een vrije trap op rechts nadat de scheidsrechter een overtreding van Dongen had waargenomen. De door Mila genomen vrije trap werd eerst nog door Stef op de lat gekopt maar hierna was het Grish die het karwei afmaakte door de terugkomende bal boven iedereen uit in het doel te koppen. Hierdoor eindigde deze  mooie wedstrijd met een 3-3 gelijkspel.