12 april 2014 11:00

Madese Boys D2- Waspik D1

De D2 begint aan de voorlaatste wedstrijd zaterdagochtend.

Vrijdagavond een trainingsavondje afgewerkt met Feyenoord speler Sven van Beek, die op het sportpark van Madese Boys een voetbalclinic bijwoonde.

De tegenstander van vandaag Waspik D1, een sterke tegenstander met een vlijmscherpe vleugelspeler.

Van de drie voorgaande wedstrijden heeft Made er eentje kunnen winnen de spelers gingen vanochtend voor een 50% winst over 4 wedstrijden.

De eerste 10-15 minuten gingen zeer voortvarend en was Made overtuigend baas op het veld. Goeie akties, 5-6x overspelen geen probleem, slimme steekpasses, goeie doelkansen waar de paal weer twee keer in de weg staat.

Natuurlijk komt er een goal van Made, uit een afgeketste bal vanaf de paal staat Mike op de juiste plek en kan hem mooi binnenschieten. 1-0 tegen waspik voorsprong is een mooi uitgangspunt zo denken de spelers en begeleiding. Kort is echter de vreugde want na een minuutje is het 1-1 en meteen een grote opdoffer die de jongens moeten verwerken.

Van het ontzettende goede spel blijft de rest van de eerste helft weinig over en de organisatie van Made is ver te zoeken.

Uiteindelijk gaan we rusten met een achterstand van 1-3!

In rust het goede spel aangehaald van het eerste kwartier en de boys gaan proberen dat weer naar voor te halen.

Jammer genoeg lukt dat niet en de gehele tweede helft staat in het teken van Waspik die nu echt het overwicht heeft.

Er wordt ontzettend veel druk gezet op de verdediging die het niet voor elkaar krijgt om de bal goed weg te werken, ditresulteerd dan ook in de vierde goal van Waspik.

Aan het eind van de wedstrijd valt ook nog de 5e en 6e wat de eindstand bepaald op een 1-6 zege van waspik.

Jongens vandaag een wat mindere wedstrijd na de goeie van vorige week. Tegen waspik verliezen is geen schande (worden niet voor niets verdiend kampioen), toch had er wel wat meer tegenstand ingezeten vanuit Made.

Maar goed voetballen kunnen jullie dat was te zien aan het eerste gedeelte, dus dat zit wel goed.

Nu nog om leren gaan met dompers tijdens een wedstijd.

Volgende week hebben we wat recht te zetten tegen Beek vooruit en dan zit het er op voor dit seizoen.