WSC D1

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse J

12 april 2014 12:30

Jan Vissers

Na de goede pot van afgelopen zaterdag stond vandaag weer een zware wedstrijd op het programma tegen nummer twee WSC. Een team dat al de gehele competitie bovenin mee draait en daarin al 88 keer had gescoord. Bij alle tegenstanders is bekend dat een groot deel hiervan op naam van Abu zijn geschreven. Een hele grote en sterke donkere jongen die in de voorhoede van WSC speelt. In de uitwedstrijd die wij domineerden hebben ook wij met zijn kracht kennis gemaakt toen hij na rust inviel en bijna in zijn eentje er nog een gelijkspel voor WSC wist uit te slepen. Daarom vandaag toch geprobeerd om e.e.a. tactisch weg te zetten om te voorkomen dat hij zo min mogelijk aan de bal zou komen.

Direct na de aftrap leek het er op dat onze plannen niet echt uit de verf kwamen. WSC was veel aan de bal en zette goed druk op onze verdediging. Daarnaast kwam de spits te veel aan de bal. Toch kwamen we na 5 min. wat beter in ons ritme en konden we de draad oppakken. Desondanks verdiende WSC in de 10e min. een corner. Deze werd door Abu ingekopt mede door zijn lichaam en kracht te gebruiken. En hoewel de bal tijdens het nemen met een boog de achterlijn passeerde en onze grensrechter hiervoor vlagde keurde de scheidsrechter hem helaas toch goed. Toch gingen we niet bij de pakken neerzitten en kwamen we ook aanvallend een paar keer mooi door. Gelukkig werd dit in de 20e min. beloond toen Max vrij werd gespeeld en keurig afrondde. Met 1-1 gingen we rusten na van beide zijden een veelbelovende mooie 1e helft te hebben gezien.

De tweede helft had helaas een ander gezicht. WSC ging uit een ander vaatje tappen door fysieker te gaan spelen. En dan meer in negatieve zin. Nagenoeg elke aanval van ons werd onderbroken door vervelende of geniepige overtredingen. De D1 wist zich hiertegen niet goed te wapenen maar kon zich toch redelijk goed staande houden. Het was WSC dat weer op voorsprong kwam doordat er niet goed werd ingegrepen op het middenveld en Abu daardoor zijn 2e goal van de dag kon maken. Voetballend bleef het gelijk opgaan en toonde de D1 zijn veerkracht toen Mila met een vrije trap van eigen helft Daan diep stuurde die de keeper van WSC prachtig het nakijken gaf waardoor het 2-2 werd. En hoewel WSC iets sterker was in het laatste deel van de wedstrijd leek het er op dat we er een gelijkspel uit gingen slepen. Tot 5 min. voor tijd. Na goed uitverdedigen van de D1 werd er op het middenveld knullig balverlies geleden. Hierdoor kon WSC hun nummer 10 in stelling brengen die prachtig afrondde en de 2-3 op het bord schoot.

Vandaag een wedstrijd met twee gezichten. Een leuke 1e helft en een 2e helft waarbij WSC zich te fysiek liet gelden. Met name nummer 5 spande de kroon door elke keer zijn “voetje“ of arm te laten hangen. Toeval of niet maar Jill moest net als in de uitwedstrijd geblesseerd het veld verlaten door een al dan niet bewuste overtreding. Jammer dat de discussies langs de lijn m.b.t. dit vervelende gedrag de 2e helft de boventoon voerde in een wedstrijd waar een gelijkspel verdiend was. Hopelijk kunnen we met een prettiger gevoel onze competitie afsluiten in de laatste wedstrijd tegen Steenbergen.