Madese Boys JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse J

29 maart 2014 10:00

Beek Vooruit D1 - Madese Boys D1

Op deze zonnige zaterdag moesten we uit aantreden tegen Beek Vooruit. Ondanks dat zij voor aanvang met 17 punten minder dan ons op een 9e plaats stonden zou je denken dat we n.a.v. de lastige thuiswedstrijd, waarin we in de laatste minuut de gelijkmaker scoorden, gewaarschuwd waren. Ook Gerard hamerde er in de bespreking nog maar eens op dat er geen makkies bestaan en dat Beek Vooruit aan een goede reeks bezig is. Hierbij nog aangehaald dat wij vorige week tegen Internos een prima 2e helft hadden gespeeld.

De 1e helft speelde zich vooral af rond de middencirkel zonder noemenswaardige kansen voor beide teams. In de 25e min. profiteerde Beek Vooruit van onoplettendheid binnen de D1 en scoorde de 1-0. Kort hierna verzilverde Max een vrije trap waardoor we met 1-1 gingen rusten.

In de 2e helft een identiek spelbeeld als in de 1e helft. Beek Vooruit dat het betere van het spel had en daaraan ook nog eens een flinke dosis passie en inzet koppelde tegen een slordig spelende D1. Dit leidde in de 50e min. tot de 2-1 voor Beek Vooruit nadat zij in de omschakeling de D1 te snel af waren. Het slotoffensief van de D1 bracht Beek Vooruit aan het wankelen en leek nog goed uit te pakken toen in de laatste minuut een vrije trap van Mila langs alles en iedereen in het overvolle strafschopgebied het doel binnen rolde. De scheidsrechter had helaas een duwfout van één van onze spelers geconstateerd en keurde het doelpunt af, waardoor Beek Vooruit de wedstrijd met 2-1 won. Jammer genoeg bleken alle waarschuwingen vooraf niet opgepikt. Hierdoor was het vandaag van onze zijde geen beste wedstrijd. En ondanks dat we voor de 2e week op rij in de laatste minuut tekort werden gedaan door de scheidsrechter hebben we terecht met 2-1 verloren van een tegenstander in vorm die wel hun voeten lieten spreken.

Laten we hopen dat we hiermee onze les hebben geleerd en daarmee ons voordeel kunnen doen, zodat we als team, met de juiste spirit en op een positieve manier de laatste 3 wedstrijden van dit seizoen in kunnen gaan.