22 maart 2014 12:30

Gelijkspel D1

Madese Boys D1 – Internos D1

Na de verliespartij van vorige week tegen koploper Roosendaal moesten we vandaag thuis aantreden tegen Internos. Een ploeg die net onder ons op de ranglijst staat met 8 punten minder. Bij winst konden we ons theoretisch naar een top 3 klassering spelen. Dit werd in de bespreking aangehaald evenals het feit dat de toetjes aan het einde van de rit worden verdeeld. Met andere woorden: we gaan er alles aan doen om tot het einde van de competitie onze goede serie voort te zetten!

Na het eerste fluitsignaal was al snel duidelijk dat we niet veel hadden geleerd van de slappe start van vorige week tegen Roosendaal. Ook nu kwamen we weer veel te slap en ongeconcentreerd uit de startblokken waardoor Internos het initiatief naar zich toe kon trekken. Hier kwamen niet echt gevaarlijke kansen uit. Na 7 min. was het de D1 die uit één van haar eerste goede aanvallen over links kwam opzetten en Max in stelling bracht. Hij rondde prachtig af en scoorde de 1-0. Dit leek het breekpunt want de D1 ging iets beter spelen. Desondanks waren beide teams gelijkwaardig. Na 15 min. een prachtige aanval over rechts waarbij een 100% scoringskans door Max net naast werd geschoten. Hierna begon het keihard te regenen en niet alleen druppels! Internos profiteerde slim van de veranderende omstandigheden en de D1 stond er bij en keek er na. Dit resulteerde in de 18e en 20e min. in nagenoeg twee identieke aanvallen over rechts waarbij de Internos spits twee keer onze verdediging te simpel in de luren legde. Hierna gebeurde er niet veel meer waardoor we na een zeer matige 1ehelft met een terechte 1-2 achterstand gingen rusten. In de rust de nodige aanwijzingen, waarbij Gerard besloot enkele omzettingen te doen. Dit zorgde voor een geheel ander beeld in de 2e helft. Het was de D1 die gelijk het initiatief nam met meer rust in het spel. Hierdoor stond Internos voortdurend onder druk, met schoten en voorzetten uit alle hoeken. Vooralsnog zonder resultaat. Tot Wouter in de 40e min. via de as van het veld oprukte en met links de 2-2 inschoot. De gehele 2e helft was de D1 met goed en fel spel de bovenliggende ploeg. Ondanks enkele zeer goede kansen kwamen we niet tot scoren. Twee minuten voor tijd volgde weer een aanval van de D1 die leidde tot een scrimmage in het 5 mtr. gebied van Internos. Hierbij werd Max via een overtreding keihard onderuit geschoffeld. Tot ieders verbazing besloot de scheidsrechter om een doeltrap aanInternos te geven i.p.v. een zuivere penalty aan de D1.

Vandaag een wedstrijd met twee gezichten. Een veel te slappe 1ehelft, en een 2e helft waarin met veel inzet en goed veldspelInternos voortdurend onder druk werd gezet. De D1 vergat in de 2e helft echter zelf om de kansen te benutten. Jammer dat descheidsrechter daardoor beslissend werd toen hij ons een zuivere strafschop onthield. Al met al een terechte 2-2 uitslag op basis van de gehele wedstrijd.