D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse J

8 maart 2014 12:30

Madese Boys D1  MOC’17 D1

Mierzoete overwinning voor D1/D2 mix team!!!

Op deze prachtige voetbaldag moesten we thuis aantreden tegen MOC'17. Deze eerder afgelaste wedstrijd was een paar weken geleden plotseling door de KNVB ingepland. (Oorspronkelijkwas vandaag geen speeldag i.v.m. vakantie)Vanaf dat moment zijn wij met MOC'17 in conclaaf geweest om de wedstrijd te verzetten omdat een 5-tal spelers/sters op vakantie zijn. Helaaswilden zij hier niet aan meewerkenI.s.m. de leiders van de D2, en met medewerking van hun tegenstander Molenschot, die wel bereid waren om op het laatste moment hun wedstrijd te verzetten, konden wij gelukkig een beroep doen op de D2selectie spelers Tim, Mike, Bryan, Rick en Kevin. Daarnaast misten we Thijs door een blessure. Omdat Gerard op vakantie was nam William de coaching voor zijn rekening. In de bespreking werd terug gekeken op de 2-3 gewonnen uitwedstrijd. Hierbij werden de wel aanwezige D1 spelers gevraagd naar de sterke en zwakke punten van MOC’17. De analyse klopte haarfijn met wat de leiding had geconstateerd. De tactiek van vandaag was dan ook niet zo heel moeilijk. Met veel passie, strijd en inzet vroeg druk zetten op de verdediging van MOC’17 en gaan voor de volle winst. Dit alles zonder zenuwen of bang te zijn om fouten te maken.

Direct na de aftrap was het de D1 die de aan
val zocht en twee keer gevaarlijk voor de keeper kwam. Het was duidelijk dat iedereen de juiste spirit had en goed had geluisterd in de bespreking. Toch liet ook MOC’17 zich niet onbetuigd en liet zien dat het een goed voetballend team heeft. In de 8e min. werd Max vanuit het middenveld diep gestuurd en wist hij uit eenmoeilijke hoek zijn tegenstander en keeper te passeren waarmee we op een 1-0 kwamen. Vervolgens ontspon zich een gelijk opgaande 1e helft. Met enkele technisch begaafde spelers op het middenveld en in de voorhoede was het veldspel van MOC’17iets verzorgder. Daarbij zorgden ze met ingestudeerde tactische foefjes bij de enkele corners die ze verdienden voor enige verwarring bij de D1. Echter zonder resultaat. De D1 hield zich redelijk eenvoudig overeind en kwam er zelf ook een aantal keren mooi uit via goed combinatievoetbal en had eigenlijk de beste kansen op de 2-0. Deze werd echter niet gescoord waardoor we met een 1-0 voorsprong gingen rusten. In de rust de complimenten voor het team, met de opdracht om heel geconcentreerd zo verder te spelen.

Na rust ging MOC’17 één op één spelen. Zonder enige aanwijzing van de
leiding werd dit goed opgepakt door de D1,en werd er op de juiste momenten ingeschoven. Voor de rest wasde 2e helft een kopie van de 1e helft. Een gelijk opgaande wedstrijd waarbij het veldspel van MOC’17 iets beter was. De D1 bleef echter met veel inzet, strijd en ook bij vlagen goedveldspel redelijk eenvoudig overeind en had de wedstrijd veel eerder kunnen beslissen als het minimaal één van de drie 100% kansen had benut. Nu was het Ricardo die in de laatste minuut met een fabelachtige redding de winst veilig stelde. Hier ging overigens een prachtige individuele actie van de MOC’17 aanvoerder aan vooraf.

Vandaag een magnifieke overwinningvan dit D1/D2 mix team. Zeker gezien de voorgeschiedenis waarbij MOC’17 wellicht de gedachte had dat de D1 met de ontbrekende spelers/sters minder competitief zouden zijn. Dit illustreerde zich misschien nog het meest bij enkele spelers van MOC’17 die het na de wedstrijd helaas niet konden opbrengen om respect naar de D1 te tonen en weigerden een hand te geven. Deze jongens zouden een voorbeeld moeten nemen aan hun aanvoerder (een technisch zeer begaafde, maar ook sportieve speleren overige spelers die dit fatsoen wel hadden.Desalniettemin een dikke, dikke pluim voor alle D1/D2spelers/sters die vandaag met volle inzet en beleving deze gewonnen wedstrijd gespeeld hebben. Hierdoor hebben we ons vaster op de 4e plaats genesteld en kunnen ons onbevangen op gaan maken voor de topper uit tegen koploper Roosendaal.