Madese Boys JO15-1

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse F

12 april 2014 13:15

Broek, C.J. van den

Met negen punten uit de afgelopen drie wedstrijden op zak toog ons voetbalgezelschap vol goede moed richting Bergen op Zoom waar ons de kampioen van onze hoofdklasse competitie wachtte.  Helaas waren Tom en Mike niet in staat om te spelen maar met Grish en Jop als vervangers wilden we proberen MOC  wederom punten af te pakken.  Onze eerste waarschuwing aan MOC werd door Merijn gegeven middels een afstandschot na twee minuten. Het antwoord van MOC volgde gelijk. De bal zeilde net over. Dan na 5 minuten een ongelukkige botsing waaraan Grish een flink bloedende hoofdwond aan over hield. Pech, ziekenhuisbezoek en 3 hechtingen rijker. MOC laat deze helft zien waarom ze kampioen zijn geworden. De technisch begaafde veel bewegende spelers vinden elkaar gemakkelijk en nemenSebastiaan’s doel regelmatig onder vuur. Ook Madese Boys onderneemt pogingen maar komt deze helft niet verder dan een buitenspeldoelpunt van Aaron en een kopbal net voorlangs van Quinten. Het net achter Sebastiaan wordt door MOC na 27 minuten gevonden voor de 1-0. Gelukkig behoedt de doelman ons twee minuten later met een goede reflex voor een grotere achterstand.

De aanvalsplannen  worden  door de coach in de rust wat aangepast en gewapend met een aantal tactische aanwijzingen gaat Madese Boys de tweede helft meer opportunistisch de strijd aan. Dat resulteert al snel in een goede kans Aaron die echter op de keeper stuit. Gelukkig is Merijn alert en prikt de afvallende bal in de goal. Er ontstaat een boeiend voetbalgevecht waarin stevige maar sportieve duels worden uitgevochten. MOC is wat slordig in haar eindpass en in haar afwerking van de schietkansen die ze toch een aantal krijgen maar onze achterste linie, met een goede, als gelegenheidslinksback acterende Stef, bezwijkt niet. Ondertussen blijven onze voorwaartsen druk uit oefenen op het vijandelijke doel .Brian met afstandschot en Aaron zowaar een prima poging met rechts . Dan wederom een goede pass van Wessel v D.naar de linkerkant waar hij Merijn bereikt die vandaag een ware plaag is voor de verdedigers van MOC. Na een verdediger uitgespeeld te hebben scoort hij met een strak schot de 1-2. Nog tien minuten te spelen en MOC dringt aan maar waar ze ons thuis in de laatste minuten nog verrasten met een late gelijkmaker spelen onze jongens het deze keer netjes uit.   Complimenten van de tegenstander, de supporters en  technische staf voor de hele goede teamprestatie en goede tactische uitvoering  door de blije selectie. Maar liefst 12 punten uit de laatste vier, voorwaar geen gemakkelijke,wedstrijden en 4 punten gepakt tegen de kampioen is zeker een score waar je  mee thuis kunt komen! Over 3 weken de allerlaatste competitiewedstrijd tegen Terneuzen waarbij  uw reporter “helaas”  een verslag over moet slaan.