Madese Boys JO15-1 - Zeelandia Middelb. C1

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse F

5 april 2014 12:30

Voskuil, K.C.F.H.M.

Prima overwinning C1

Onder wederom uitstekende voetbalomstandigheden trad de C1 aan tegen het op de tweede plaats bivakerende Zeelandiawaarvan uit nog met 5-3 verloren was. De eerste vijf minuten waren voor de tegenstander die middels enkele cornersMadese Boys wakker schudde. Dan komen ook voor ons de kansen. In eerste instantie twee keer Merijn net niet, dan Wessel met een afstandschot na goed doorzetten en ook Aaron met een mogelijkheid. Een doelpunt hangt in de lucht en valt ook uit de lucht als Quinten hoog opspringend een prima corner van Wessel hard inkopt. De 2-0 valt direct daarna als  Aaron in een 1 tegen 1 situatie de keeper de baas is. MadeseBoys speelt haar beste voetbal van het seizoen in deze periode en krijgt verschillende corners die onder andere resulteren in nog een kopkans en een schot van Stef. Dan wederom een goede onderschepping van Quinten die Aaron in staat stelt de 3-0 te scoren. Het blijft leuk als we in het restant van de eerste helft zien dat ook Jovano nog twee halve kansen krijgt en Wessel bijna kan scoren. We maken ons op voor een hopelijknet zo leuke tweede helft. Die begint met twee halve kansenvoor Zeelandia waarna Madese Boys weer het heft in handen neemt en via twee kansen van Merijn weer gevaarlijk wordt. De tweede helft is echter wat minder dynamisch als de eerste. Behoudens een goede save van Sebastiaan op een vrije trapweet Zeelandia onze achterhoede niet te verontrusten en ook onze doelpogingen zijn minder talrijk. We noteren nog een bal op de buitenkant paal van Jovano na een goede pass vanBrian, een buitenspel doelpunt van onze aanvoerder en na weer een halve kans en goed schot van  Merijn eindelijk ook zijn doelpunt. Na mooie voor actie drukt hij de bal tegen het net voor de uiteindelijke 4-0. Een mooi resultaat van onze C1 die voor de eerste keer dit seizoen kon aantreden met een volledig fitte selectie en die, als ze op deze manier voetbalt,ook de uitwedstrijd naar MOC volgende week met veel vertrouwen tegemoet mag zien.