D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse 11

8 februari 2014 11:00

Unitas D2- Madese Boys D2

Zaterdag de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie, Unitas uit.

Terwijl vrijwel alle wedstrijden afgelast waren kon de D2 van Made bij Unitas wel terecht op de kunstgrasvelden die weinig last hebben van wateroverlast.

Voor de D2 was dit de eerste wedstrijd die ze samen spelen op kunstgras en er werd hun dan ook duidelijk gemaakt in de voorbespreking hiermee rekening te houden omdat de bal veel sneller rolt.

Madese Boys D2 heeft een team die het voetballend aardig voor elkaar heeft en zou dus op kunstgras goed uit de verf kunnen komen.

De wedstrijd start en te zien is dat Made erg moet wennen aan het veld waardoor de tegenstander al snel bij de 16 te vinden is aan Madese zijde. Doordat er verkeerde keuze’s gemaakt worden qua mandekking kijken we na 4 minuten al tegen een achterstand aan doordat de bal via de rug van een madesespeler achter de keeper verdwijnt.

Na een kwartiertje spelen krijgt made een mazzeltje en een schot op doel van Teun rolt zowaar door de keeper zijn handen en staan we gelukkig op gelijke hoogte 1-1.

Helaas net voor het einde van de eerste helft kan Unitas weer op voorsprong komen doordat de voorhoede niet op let kan een afgeslagen bal door een back van de tegenpartij van een meter of 20 op goal geschoten worden 2-1.

In de rust is het in het kleedlokaal even stil en kunnen de spelers eerst even nadenken over de eerste helft, daarna wattip’s over hoe de tweede helft gespeeld moet gaan worden.

De tweede helft is Made een stuk gevaarlijker dan de eerste helft en krijgen veel kansen om de wedstrijd naar hun eigen te krijgen. Jermo kan al vrij snel de gelijkmaker scoren en made gaat op jacht naar winst.

Jammer dat al de een op een situaties niet gescoord kunnen worden en een fikse dosis pech heeft de D2 deze wedstrijd te verwerken. Als het wat meer had meegezeten hadden de spelers van Made met zeker vier doelpunten verschil winst naar huis kunnen keren, helaas was dit niet het geval en kregen we zelfs een tegendoelpunt te verwerken waardoor we met nul punten huiswaarts moesten keren.

Eindstand 3-2 in het voordeel van Unitas. Een gelijkspelletje was zeker verdiend geweest na deze prima tweede helft.

Zaterdag hebben de spelers dus kunnen ervaren dat meteen vanaf het eerste signaal fel gevoetbald zal moeten worden. En niet te slap en afwachtend als in deze wedstrijd. De tweede helft was weer vol passie en strijdlust! Hou dit vast in aanloop naar de volgende wedstrijd Beek Vooruit thuis.