RBC D1

2 - 7

Madese Boys JO13-1

25 januari 2014 12:00

Vandaag stond de oefenwedstrijd tegen RBC D1 op het programma die in de 2e divisie uitkomen . Zij bivakkeren daarin in de middenmoot van de ranglijst. Vanaf dit seizoen spelen zij hun wedstrijden weer in het stadion en op een gloednieuwe en perfecte kunstgrasmat. Al met al een mooie tegenstander in een prachtige ambiance. Naast de gebruikelijke instructies en taken werd dit in de bespreking nog maar eens aangehaald, waarbij de nadruk werd gelegd om hiervan te genieten maar dat we ons er zeker niet door moesten laten imponeren.

De start van de wedstrijd was veelbelovend want de D1 nam gelijk het initiatief en kwam direct een paar keer gevaarlijk bij de RBC goal. Ook RBC liet zich niet onbetuigd en zette met goed combinatievoetbal de D1 diverse malen onder druk. Het spel golfde over en weer en was
mooi om naar te kijken. In de 25e min. werd Jill diep gestuurd en wist de RBC keeper met een schot in de verre hoek te passeren. 0-1. Direct na de aftrap van RBC zette de D1 druk op de bal en kwam daardoor in balbezit. Jill werd op links diep gestuurd, en uit de voorzet wist Daan vanaf 11 mtrvia een snoekduik met een kopbal de 0-2 te scoren. Een beauty van een goal. Dit lijkt de ruststand te worden, echter RBC weet kort voor rust nog uit een corner de 1-2 te scoren.

In de rust de complimenten voor de wijze waarop het team speelde, en de aanwijzing om geconcentreerd en met dezelfde inzet de 2
e helft in te gaan. Direct na de aftrap bleek dat de spelers/sters dit goed hadden begrepen. Ruben werd in de 32emin. op rechts diep gestuurd en wist met een perfecte loopactie en dito voorzet Matthijs te bereiken die de 1-3 scoorde. Dit vergrootte het zelfvertrouwen van de boys en girls want 2 minuten later was het weer Ruben die op rechts zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien waarna Matthijs uit de voorzeteenvoudig de 1-4 kobinnen tikken. Het was duidelijk dat RBC overrompeld werd door het goede spel van de D1 en was even zoekende. De D1 wist hiervan te profiteren. In de 37e min. werd Tim op links diep gestuurd waarna Max uit de voorzet met een prachtige actie de 1-5 op het bord bracht. Hierna herpakte RBC zich en kwam er een paar keer met goed combinatievoetbal uit. De solide verdediging van de D1 had echter alles goed onder controle, gaf niets weg en bouwde de aanvallen van achteruit goed op. In de 45e min. werd Tim weer weggestuurd op links. Ditmaal rondde hij zelf fraai af en scoorde daarmee 1-6. In deze wedstrijd van hoog niveau gaf RBC zich niet zomaar gewonnen en bleef sportief met aanvallende intenties spelen. Dit betaalde zich in de 50e min. uit met de 2-6. De D1 bleef echter de bovenliggende partij en had nog een handvol mogelijkheden om te scoren. Echter zonder resultaat en mede doordat de RBC keeper uitstekend stond te keepen. Het was uiteindelijk Jill die als klap op de vuurpijl in de 60e min. met een prachtig schot de 2-7 scoorde wat tevens de einduitslag was.

Vandaag hebben we gezien dat de perfecte wedstrijd bestaat, al komen ze niet vaak voor. De D1 overklaste RBC volledig met goed combinatievoetbal, inzet, teamspirit en positieve coaching in het veld.

Zo ziet voetbal er uit als alles klopt. Het was genieten met een grote G en we zijn dan ook trots op spelers/sters en team.Daarnaast ook een heel groot compliment voor de perfect fluitende scheidsrechter.

Met een uitstekende voorbereiding achter ons kunnen we ons nu gaan opmaken voor de competitie wedstrijd van komende zaterdag thuis tegen DESK.