Madese Boys D1 - Gilze D1, Gelijkspel in goed oefenduel

Madese Boys JO13-1

0 - 0

Gilze D1

18 januari 2014 12:30

Na het geslaagde VTT toernooi van vorige week stond vandaag een oefenduel tegen Gilze D1 op het programma. Een team dat met een voorsprong van 10 punten op de nummer twee, ongeslagen aan kop gaat in de 1e Klasse. Na een periode van blessureleed waren Bram en Thijs ook weer van de partij zodat we sinds lange tijd weer met een compleet team de wedstrijd in konden gaan. Tijdens de bespreking werd uitgelegd dat dit als oefenduel werd beschouwd naar aanloop van de competitiehervatting, waarbij het spelen vanuit de opgedragen taken belangrijker was als het resultaat.

Na het 1
e fluitsignaal nam de D1 gelijk het initiatief. Het eerste kwartier van de 1e helft bleef dit ook zo en speelde het spel zich grotendeels af op de helft van Gilze. Met goed positiespel en vroeg storen werd Gilze vastgezet. Ondanks het overwicht konden we dit niet uitbuiten met doelpunten. Het lukte de D1 niet om dit overwicht vast te houden voornamelijk doordat er slordiger gespeeld ging worden met onnodig balverlies, en omdat ze zich mee liet slepen in het spel van Gilze dat tot dat moment bestond uit het hanteren van de lange bal zonder veel opbouw van achteruit. Gilze profiteerde hiervan en kwam daardoor iets meer in de wedstrijd waardoor ook zij diverse kansen kregen. Aan de andere kant trof de D1 de lat en werd er in twee situaties niet scherp genoeg gereageerd waardoor er van dichtbij te slap werd ingeschoten en de keeper van Gilze redelijk eenvoudig kon redden. Al met al een leuke 1e helft zonder doelpunten.

De 2
e helft kende helaas een ander gezicht. Niet zozeer op voetballend gebied, want ook in de 2e helft was hetduel redelijk gelijk opgaand, en wisten beide teams niet te scoren, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde. Het had meer te maken met de benadering van het spelen van een “vriendschappelijk” oefenduel. Gilze was er blijkbaar alles aan gelegen om een goed resultaat tegen een hoofdklasser weg te zetten en verloor hierbij jammer genoeg het sportieve aspect een beetje uit het oog. De D1 liet zich hierin meeslepen en vergat het eigen spel te spelen, daarnaast had een smerige overtreding tot gevolg dat Marije met een blessure van het veld moest. Desondanks hebben wij vandaag een leerzame oefenpot gezienmet enerzijds goed positiespel waarbij we veel uit de duelswisten te blijven, anderzijds hadden we te vaak slordig balverlies wat onnodig veel energie kostte om dit te herstellen.Wij hopen dat ook Gilze de nodige verbeterpunten uit dit oefenduel heeft gehaald en daarmee hun ongeslagen status in de 2e helft van de competitie kan handhaven.

Volgende week spelen we wederom een vriendschappelijke wedstrijd tegen RBC in het stadion. Een mooie ambiance waarin onze jongens en meiden zich kunnen meten met een goed voetballende tegenstander.