12 maart 2014 18:30

Molenschot D1- Madese boys D2.

Wederom een uitwedstrijd waar de D2 vreemd genoeg tot nu toe de meeste moeite mee heeft,

En nu ook nog eens op een woensdagavond.

Dinsdag vooral getraind dmv een positiespel wat de jongens steeds beter gaan beheersen, goed was ook dat er door de meesten van ons team gedreven werd getraind, kortom een goede voorbereiding op de wedstrijd tegen een sterk team van Molenschot.

De reden dat we op een avond moesten inhalen was dat er niet voldoende spelers beschikbaar waren aan onze zijde en fijn was het van Molenschot dat de wedstrijd zonder problemen verplaatst kon worden.

Afijn de aftrap mag Made nemen na de toss en er wordt meteen goed naar voren gespeeld. De druk wordt al zeer snel in de wedstrijd goed opgevoerd op de verdediging van Molenschot.

Vrij snel volgen er al wat kansjes voor ons en in de 8e minuut is het al raak Mike werkt goed af en we hebben de voorsprong van 0-1 te pakken.

De tegenstander heeft een zeer goed spelende aanvoerder die nogal aanwezig is in de wedstrijd, hij coacht het team goed en heeft een fantastisch schot in zijn benen.

De taak van Tim is dan ook vandaag hem uit de wedstrijd zien te houden, die taak voert hij prima uit.

Ook het centrale duo achterin Rick en Jordi spelen slim samen met de middenvelder zodat de aanval van Molenschot keer op keer zeer snel in de kiem gesmoord wordt. Helemaal goed is het dan als er vervolgens na een balverovering ook heel goed wordt omgeschakeld om via de backs of links/rechts half spelers een mooie aanval op te zetten. Met dit spel dat gespeeld wordt heeft Molenschot geen antwoord en in de 11eminuut is het Sven die met een goed schot vanaf rechts de keeper verschalkt 0-2.

De rest van de 1e helft is Made echt de baas en de ene na de andere mooie aanval speelt zich af op de helft van Molenschot. Veel kansen maar helaas geen doelpunten.

De tweede helft start en het eerste kwartier van die helft is het de taak van Jordi om de grote aanvoerder uit het spel te houden, ook hem lukt dat prima. Scoren kunnen we helaas niet meer voor elkaar krijgen, het spel is wat rommeliger en niet zo oogstrelend als in de 1e helft. Wel wordt er gewerkt en gestreden als leeuwen. Mede doordat er wat paniekerig wordt opgebouwd en uitverdedigd kan Molenschot de 2-1 scoren en brengt de spanning weer hevig terug in de wedstrijd.

Gelukkig staat Daan als een dijk te keepen en weet verder het doel schoon te houden.

Jongens vandaag een SUPER 1e helft waarvan de coach likkebaardend heeft genoten. De 2e was super spannend maar wel minder mooi.

Breng het op om te blijven voetballen en combineren zoals jullie oefenen tijdens trainen met de positiespellen, als dit lukt zijn jullie veel tegenstanders te slim af dat weet ik zeker!