25 januari 2014 11:00

Madese Boys D2- WDS D1

De Schietberg Zaterdag 25 Januari 2014 11:00, matchday voor de D2!

Tegenstander WDS Breda najaarskampioen 3e klasse.

De jongens uit Made zijn dus al gewaarschuwd, vooraf met de bespreking worden wat zaken aangehaald waaronder de manier waarop het team de corners neemt en daaruit weinig rendement heeft gehaald in de afgelopen wedstrijden. Reden daarvan is dat de spelers niet gretig genoeg zijn om die bal erin te koppen, althans zo lijkt het volgens de leiding.

De opdracht van vandaag is dus willen winnen en goed verzorgd voetbal spelen.

Het goede voetbal is al snel te zien aan madese zijde maar ook WDS is een sterk en goed combinerend team, met enkele zeer goede spelers en vooral een uitmuntend goede keeper.

Die keeper moet in de eerste helft al enkele snoekduiken maken om pogingen van Made te onderscheppen. De hele eerste helft golft het op en neer en zijn de beide teams zeer aan elkaar gewaagd.

De begeleiding van het team kan tevreden zijn en staat tevreden langs de kant te kijken. We gaan de kleedlokalen opzoeken met een ruststand van 0-0.

Tweede helft start en ook na rust zijn allebei de teams van plan om de winst naar zich toe te trekken maar beide teams slagen daar niet in. Tegen de laatste wissel die wordt ingebracht bijMadese Boys wordt gemeld “probeer dan maar gelijkspel te behouden beter 1 puntje houden dan 3 weggeven”.

Het ziet er dan ook naar uit dat het daarbij blijft ondanks dat beide ploegen in het veld flink strijden om toch uit te breken naar de goal van de tegenstander. Een ding is zeker, wie nu weet te scoren wint de wedstrijd.

Gelukkig in de laatste minuut maakt de uitstekende keepende doelman van WDS het beslissende foutje.

Na een achterbal legt hij de bal op de 16 om in te spelen, deze keer speelt hij hem zeer slap in naar zijn medespeler, made onderschept speelt af op de spits en die straft koelbloedig af 1-0!! De ontlading bij de spelers en begeleiding van Made is enorm en uitbundig vierend zoeken ze hun eigen speelhelft op voor de hervatting van de wedstrijd.

Na een minuutje spelen fluit de scheids af en zitten de drie punten in de pocket!

Proficiat boys! Een prima start van deze competitie.