Verdiende overwinning voor D1 tegen DESK D1

DESK D1

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse J

22 februari 2014 13:00

Verdiende overwinning voor D1

Vandaag moesten we aantreden tegen DESK. Deze tegenstander kent eigenlijk geen geheimen meer voor ons, want dit is de 4e keer dit seizoen dat we tegen elkaar spelen. Hierbij verloren we de laatste wedstrijd voor de beker met 6-2. Voor ons één van de grootste nederlagen dit seizoen, dus een prima motivatie voor een revanche. In de bespreking werd de wijze waarop we toen verloren nog maar eens aangehaald, daarna werd de aandacht verlegd op het uitstekende spel van de laatste weken.

Direct na de aftrap was het de D1 die het initiatief nam en dit resulteerde na 5 min. al in de 1-0 door Max na een prachtige aanval over links. Nog geen 3 min. later lag de 0-2 al in het netje. Het was weer Max die een prima aanval prachtig afrondde. Hierna kwam DESK wat beter in het spel en verloor de D1 een klein beetje de grip op DESK. Mede door hun snelle omschakeling en spelhervattingen kwam DESK een aantal keren gevaarlijk dicht bij de goal maar wisten niet te scoren. Toch was de D1 de bovenliggende partij en in de 20 min. was het weer raak. Een bal van links werd door Jill niet vol geraakt, maar hobbelde wel het doel in, doordat er twee DESK verdedigers de bal ook niet wisten te raken en er overheen trapten. Hierna een zelfde spelbeeld met een sterkere D1 maar ook bij vlagen gevaarlijk DESK. Net voor rust wist Max zijn derde goal van de dag te scoren na weer een aanval over links.

In de rust complimenten voor het prima spel. Wel de opdracht om geconcentreerd te blijven spelen en op te letten bij de snelle spelhervattingen en omschakelingen van DESK. Daarbij kwamen de wissels er zoals gebruikelijk er in.

Direct na rust een andere start als in de 1e helft met een doldwaze eerste 5 min. Het was DESK dat in de 33e min. profiteerde van gestuntel in de D1 verdediging en scoorde de 4-1. De D1 zette na de aftrap gelijk een mooie aanval op en het was Tim die vanaf hoek 16 mtr. gebied fraai de 5-1 binnen schoot. Hier opvolgend was het weer DESK dat vanaf de aftrap een aanval opzette en de 5-2 weet te scoren. Mede door weer onoplettendheid in de verdediging. Gerard besloot hierop een kleine wijziging in de opstelling toe te passen waardoor er weer wat meer rust in het team kwam. De rest van de tweede helft bleef de D1 de bovenliggende partij en had diverse mogelijkheden om de score uit te breiden. Helaas lukte dit niet waardoor de eindstand 5-2 was.
Vandaag een verdiende overwinning tegen een met vlagen prima spelende, maar vooral linke ploeg. Door deze overwinning bezetten we op dit moment een keurige vierde plaats op de ranglijst. De volgende wedstrijd spelen we thuis tegen MOC’17, één van onze naaste belagers.