Zeer goede wedstrijd met ruime overwinning voor D1 tegen Boeimeer D1

0 - 5

Madese Boys JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse J

14 december 2013 10:00

Vandaag moesten we al om 10.00 uur in Breda aantreden tegenBoeimeer. Hoewel zij lager zijn geklasseerd altijd een lastigetegenstander met individueel technische spelers. In de bespreking werd dit nog maar eens aangehaald met als voorbeeld de zwaarbevochten overwinning van ons in de thuiswedstrijd.

Direct na de aftrap werd Boeimeer goed onder druk gezet. Hierdoor kwamen we gelijk in balbezit en scoorden bijna de 0-1.Boeimeer probeerde er vervolgens opbouwend uit te komen maar dit werd gelijk in de kiem gesmoord door goed te storen en werd de tegenaanval ingezet. Opkomend vanaf het middenveld wist Jill al in de 3e min. van afstand de 0-1 te scoren. Boeimeerwist zich geen raad met deze furieuze start van de D1 en 3 minuten later wist Max na een prachtige aanval een beauty van een goal te scoren. 0-2. Omdat wij aanvallend veel in balbezit waren en daardoor de bovenliggende partij, leek het er even op dat we er iets te gemakkelijk over dachten. Boeimeer kwam er met een lange bal een paar keer gevaarlijk uit en had de 1-2 op de schoen. Gelukkig bleef deze aansluitingstreffer achterwege en herpakten we ons met uitstekend veldspel. Dit resulteerde in een paar prachtige aanvallen echter zonder doelpunt. In de 21emin. was het wel zover. Weer een mooi opgezette aanval met een geweldige dieptepass op Max, die beheerst de keeper omspeelde en uit een moeilijke hoek de bal in het dak van het doel schoot. 0-3. Dit was tevens de ruststand. In de rust complimenten voor het vertoonde spel en inzet en de opdracht om geconcentreerd te blijven spelen en te proberen zo snel mogelijk definitief afstand te nemen. Na de rust een zelfde spelbeeld. Een goed combinerend en voetballende D1 enBoeimeer die met lange ballen naar voren probeerde onder de druk van de D1 uit te komen. Ondanks een paar speldenprikken van Boeimeer werden ze niet echt gevaarlijk en was het eigenlijk wachten op het volgende doelpunt van de D1. Deze viel in de 42e min. toen Daan in de 16 mtr. op de goede plaats stond bij een voorzet van links en de bal hard achter de keeper schoot. 0-4. Ook na dit doelpunt een oppermachtige D1 waarbij we nog een paar opgelegde doelkansen niet wisten te benutten. Uiteindelijk was het Jill die in de laatste min. de keeper in de korte hoek wist te verrassen en de eindstand op 0-5 bracht.

Een dik verdiende overwinning in één van onze beste wedstrijden van het seizoen, en nog wel op kunstgras! Door deze winst staan we nu op de 4e plaats. Een primauitgangspositie voor de 2e seizoenshelft die we met goed voetbal hebben afgedwongen, maar bovenal een zeer mooieteamprestatie waar de leiding trots op is.