Madese Boys D1 – Oranje Wit D1 Madese Boys D1 – JSV D1 Leerzame oefenwedstrijden D1

23 november 2013 12:30

Madese Boys D1 – Oranje Wit D1
Madese Boys D1 – JSV D1

Leerzame oefenwedstrijden D1

Na de kraker tegen WSC waarin we een geweldige wedstrijd hebben gespeeld maar helaas de punten moesten delen hadden we deze week twee vriendschappelijke wedstrijden tegen aansprekende tegenstanders. Op dinsdagavond moesten we thuis tegen Oranje Wit D1 uit Dordrecht die in de 1e Divisie uitkomen tegen D1 elftallen van BVO’s zoals PSV D1, NAC D1 etc. Vandaag moesten we tegen JSV uit Nieuwegein die bovenaan staan in de Hoofdklasse C. Beide sterke tegenstanders waarvan we bij voorbaat al wisten dat het goed voetballende tegenstanders waren en voor ons een mooie graadmeter om te zien of we ook tegen hun onze stijgende lijn konden voort te zetten.

De wedstrijd tegen Oranje Wit verloren we met 2-6. Een ietwat geflatteerde uitslag daar waar 2-4 meer op zijn plaats had geweest. In deze wedstrijd konden we goed partij bieden en maakten we het Oranje Wit zowel aanvallend als verdedigen lastig genoeg. Zij straften de foutjes die wij maakten direct af, en met name het bewegen zonder de bal en de individuele techniek maakten het verschil. Al met al weer een goede partij van de D1 waar Jill en Tim het net wisten te vinden.

Ook de wedstrijd tegen JSV  ging verloren. Dit keer met 1-3. In deze wedstrijd geen groot krachtverschil. Een scherper startend JSV wist zowel aan het begin van de wedstrijd als net na rust te scoren. Waar JSV in de 1e helft een paar grote kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden wisten we met goed voetbal genoeg tegenstand te bieden. In de 2e helft hadden we zelfs het betere van het spel en lieten we goed combinatievoetbal zien waarbij het spel veelvuldig werd verlegd. Ruben redde de eer voor de D1 door zijn 1e doelpunt van het seizoen te scoren.

Al met al een mooie week met drie prachtige wedstrijden waarin de D1 heeft laten zien nog steeds progressie te maken en ook in wedstrijden tegen betere tegenstanders voetballend mee tekunnen. Wij hopen dat deze stijgende lijn in de resterende drie wedstrijden tot de winterstop wordt voortgezet.