Dik verdiende overwinning voor D1 tegen Halsteren D1

2 - 1

Halsteren D1

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse J

7 december 2013 12:30

Na de thuis overwinning tegen Steenbergen van vorige week, vandaag de start van de 2e helft van de competitie thuis tegen Halsteren. In de uitwedstrijd wisten we er een zwaarbevochten 0-1 overwinning uit te slepen. Vandaag zouden we bij winst een mooi gaatje slaan en ons stevig kunnen nestelen aan de top van de middenmoot. Dit was dan ook de inzet van vandaag.

Na het 1e fluitsignaal was het van beide zijden even aftasten, maar desondanks probeerden wij gelijk de zaak voetballend op te lossen. Dit resulteerde in de 4e min. in een aanval over links waarbij Matthijs met een weergaloze solo op de achterlijn twee verdedigers van Halsteren te kijk zette en de bal op tijd afspeelt naar Max die perfect de 1-0 inschiet. Alle hoop was gevestigd dat we deze flitsende start konden doorzetten en de voorsprong zouden uitbreiden. Hoewel het spel zich voornamelijk op de helft van de tegenstander afspeelde lukte het ondanks een paar fraaie kansen niet om afstand te nemen. Door te slap ingrijpen op het middenveld komt Halsteren in de 15e min. in balbezit en weet uit de daar opvolgende aanval de 1-1 te scoren. Weer werden we met de neus op de feiten gedrukt en konden van voren af aan beginnen. Gelukkig deden we dit door voetballende oplossingen te zoeken en waren we de betere ploeg. En ondanks diverse corners die door de goede keeper van Halsteren werden gepareerd leek het er op dat we met 1-1 gingen rusten. In de 29e min. wisten we er weer een mooie aanval uit te persen waaruit een corner volgde. Deze wordt na wat gerommel niet goed weggewerkt door de Halsteren defensie waarna Max de bal snoeihard in weet te schieten. Ruststand 2-1.

In de rust werd getracht de puntjes op de i te zetten. De 2e helft was een kopie van de 1e helft. De D1 die probeerde het spel voetballend op te lossen en Halsteren dat met de lange bal naar voren de D1 onder druk probeerde te zetten. De D1 had diverse scoringsmogelijkheden maar wisten deze niet te benutten en doordat Halsteren 1 op 1 ging spelen in combinatie met de lange bal bleven ze constant dreigend. Doordat er solide werd verdedigd en we de voetballende oplossingen bleven zoeken hebben we niets meer weggegeven en was de eindstand 2-1 in ons voordeel. Een dik verdiende overwinning tegen een moeilijk te bespelen tegenstander.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen Boeimeer. Helaas konden we ook vandaag nog geen beroep doen op de geblesseerden Bram en Thijs. Wij wensen hen succes met het herstel en hopen dat zij na de winterstop weer aan kunnen sluiten.