Nuttige overwinning voor D1 tegen Steenbergen D1

3 - 1

Steenbergen D1

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse J

30 november 2013 12:30

Na de leerzame oefenwedstrijden van afgelopen week vandaag weer een wedstrijd om het echie.

Tegen Steenbergen dat 1 plaatsje met 2 punten minder als ons stonden moesten we een goed vervolg gaan geven aan de mooie reeks die we reeds hebben weg gezet.

Dat makkies niet bestaan in de Hoofdklasse is inmiddels bekend bij de spelers/sters. Maar vandaag werd het in de bespreking toch nog maar eens benadrukt. Bij winst zouden we wat afstand kunnen nemen en ons steviger kunnen nestelen in de middenmoot.

Direct na de aftrap nam de D1 het initiatief en had het betere van het spel. Diverse malen kwamen we gevaarlijk voor de goal, maar wisten niet te scoren. De lat en de keeper stonden in de weg, en we waren voor de goal net niet scherp genoeg om al voor rust afstand te nemen. Ondanks dat de D1 veldoverwicht had, en daardoor het spel nagenoeg de gehele 1e helft zich voornamelijk op de helft van Steenbergen afspeelde, waren zij 2x gevaarlijk met een snelle counter. Desondanks gingen we met 0-0 rusten.

Na rust bleek Steenbergen e.e.a. te hebben omgezet. Dit had dan ook een ander spelbeeld tot gevolg. Het was Steenbergen dat het initiatief naar zich toe trok en het betere van het spel had. Toch probeerde de D1 te blijven voetballen en in combinatie met veel werklust boden we goed tegenstand. Nadat Ricardo in de 46e min. met een knappe redding de 0-1 voorkwam, kregen we uit de tegenaanval een corner mee. Deze werd door Marije perfect voorgegeven en het was Jill die de 1-0 inkopte. Even was Steenbergen van slag en door bij de aftrap direct weer druk te zetten kwamen we weer in balbezit. In de daaropvolgende aanval werd een overtreding gemaakt en kregen we een vrije trap op ca. 20 mtr. van het doel. Deze werd door Max prachtig ingeschoten waardoor we op 2-0 kwamen. Hierna volgde een fase waarbij Steenbergen zich herpakte en de D1 rommelig ging spelen. In de 55e min. had dit een misverstand in de D1 verdediging tot gevolg waardoor Steenbergen de 2-1 wist te scoren. Hierdoor maakten we het ons nog onnodig moeilijk en rook Steenbergen, positief aangemoedigd door hun supporters, nog een kans op de gelijkmaker. De solide en hard werkende verdediging van de D1 hield echter stand, daarnaast wisten we er zelf ook nog een paar kansrijke aanvallen uit te persen. In de laatste minuut nog een aanval over links waarbij Max de 16 wordt in gestuurd. In het daaropvolgende duel met een Steenbergen verdediger constateert de scheidsrechter een overtreding en wijst naar de stip. Het is Max zelf die de penalty benut en de eindstand op 3-1 brengt.

Vandaag een 1e helft waarin we het spel maakten, goed hebben gespeeld en de wedstrijd al hadden moeten beslissen. Een 2e helft waarin Steenbergen het betere van het spel had maar we met een hoop werklust en doorzettingsvermogen prima tegenstand boden. Een nuttige overwinning en een goede uitgangspositie voor de thuis wedstrijd van volgende week tegen Halsteren.