D1 speelt beste wedstrijd van het seizoen tegen WSC

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse J

16 november 2013 10:00

WSC D1 - Madese Boys D1

D1 speelt beste wedstrijd van het seizoen

Na de verloren wedstrijd van vorige week tegen Zeelandiamoesten we vandaag weer tegen een team dat bovenin de ranglijst staat. Uit tegen WSC Waalwijk dat 2e staat met 50 doelpunten uit 9 wedstrijden. We waren dus gewaarschuwd. Desondanks werd er in de bespreking duidelijk gemaakt dat we ons niet zouden aanpassen en ons eigen spel zouden spelen.

Vanaf de 1e minuut nam de D1 het initiatief. Dit leidde tot diverse mooie aanvallen waarbij we 2x de bal op de lat kopten. In de 10e min. komt Jill op en scoort de 0-1. Toch kwam WSC er ook een paar keer gevaarlijk uit en was het meest gevaarlijk via de goed spelende nummer 10. Bij één van deze uitvallen maakte Wouter  een overtreding waarvoor hij de gele kaart ontving. Toch bleef de D1 de bovenliggende partij en wist dit in de 25emin. uit te buiten toen Tim via een prachtige aanval over links de bal kon voorzetten en Stef deze prima inschoot. Met 0-2 gingen we dan ook rusten.

In de rust alleen maar complimenten. Daarnaast wisten we dat WSC zou gaan wisselen en hun eigen Eto’o zouden gaan inbrengen. Toch de opdracht om hetzelfde te blijven spelen.

Na rust komt WSC iets feller uit de startblokken en heeft wat meer balbezit. Het is duidelijk dat het strijdplan van WSC op de grote krachtpatser voorin is afgestemd, want alle ballen worden richting hem gespeeld. De D1 is hiervan toch een beetje onder de indruk en daardoor even zoekende. Dit straft WSC gelijk af via deze speler, die de 2-1 overigens mooi inschiet. Toch laat de D1 zich niet overbluffen, blijft het eigen spel spelen en is de betere ploeg. Omdat ook WSC wat feller speelt ontpopt zich een mooie en spannende wedstrijd. In de 40e min. een duel om de bal tussen Wouter en de nummer 10 van WSC. De scheidsrechter constateert een overtreding en bestraft Wouter weer met geel waardoor hij het veld moet verlaten. We moesten dus met 10 man verder. Wat er vervolgens gebeurde was geweldig om te zien. Op het veld wordt de draad opgepikt, elkaar goed gecoacht en staat er gewoon een team. Hierbij hoeft Gerard nagenoeg geen aanwijzingen te geven. Dit heeft tot gevolg dat de D1 de bovenliggende partij blijft. WSC blijft ook een paar keer gevaarlijk in de aanval maar de solide verdediging van de D1 wist zich staande te houden. Bij enkele zeer mooie aanvallen komen we net niet tot scoren maar in de 52e min. is het raak na weer een prachtige aanval en scoort Max de 1-3. De euforie van deze treffer was van zeer korte duur want 2 minuten hierna is hetde krachtpatser van WSC die de D1 verdediging zijn hielen laat zien en de 2-3 scoort. WSC ruikt meer en zet de D1 steeds meer onder druk via lange ballen naar hun grote voorhoede spelermaar we bleven goed overeind en prima voetballen in balbezit. Er leek een stunt in te zitten want de reguliere speeltijd was al voorbij. Toch liet de scheids nog een aantal minuten doorspelen. Nadat hij ook nog verzuimd te fluiten voor een overtreding op Stef is dit voldoende voor WSC om wederom de krachtpatser in stelling te brengen die vervolgens de 3-3 op het bord schiet. Dit is tevens de eindstand.

W
aar wij de overwinning dik verdienden vierde WSC dit gelijkspel als een overwinning. Het verlies van 2 punten is jammer. Daar waar WSC afhankelijk is van één speler die qua postuur ook in de A1 niet zou misstaan pakten wij de grootste winst in de wijze waarop wij als team WSC voetballend en op strijdlust overklasten, en daardoor onze beste wedstrijd van het seizoen speelden.  Dat wij van zowel neutrale toeschouwers als van de sportieve tegenstander alle lof en complimenten kregen zegt in principe genoeg over deze wedstrijd. Het was vandaag dan ook genieten met een grote G waarbij wij trots zijn op hetgeen het team voetballend en qua inzet heeft laten zien.Daarom een dikke pluim voor alle spelers en speelsters!!!!