Madese Boys JO13-2

D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse D41

16 november 2013 10:30

Olympia D1-Madese Boys D2

Deze Zaterdag een wedstrijd tegen Olympia D1 waarvan we thuis een overwinning hadden behaald, waar Olympia liet zien dat ze over een prima ploeg beschikken met enkele snelle voorhoede spelers.

Na een belerend praatje van de scheidsrechter gaat de wedstrijd van start en Made is al meteen het betere team , er wordt prima voetbal op de grasmat gelegd door onze jongens. Een tweetjes, goede strakke passen en mooie combinaties doordat de jongens goed positie kiezen. Natuurlijk volgt hieruit een doelkans die helaas afgekeurd wordt i.v.m. buitenspel. Ook de keeper heeft een goede redding maar danna een kwartier kantelt de wedstrijd ineens naar Olympia die super gretig is om te winnen (meer als onze jongens?). Dan gebeurt er wat in de wedstrijd wat voor ons nog wat onduidelijk is, onze linkshalf wordt van het veld gestuurd met een 5 minuten tijdstraf. Onze jongens zijn hiervan nogal onder de indruk en  het lukt hen nu niet meer om de bal goed uit te verdedigen en de voorhoede kan niet meer bereikt worden door het middenveld.

Uiteraard valt hierdoor uiteindelijk net voor rust de 1-0 van Olympia.

Olympia ruikt bloed en komt steeds beter in de wedstrijd waardoor het voor onze jongens nog moeilijker wordt.

De tweede helft is eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in de laatste fase van de eerste helft en Olympia bepaald het tempo en de wedstrijd. Wel hebben we enkele kansen op een gelijkmaker, 1x op de lat en 1x een uitgespeelde keeper maar weet een verdediger hem toch nog van de lijn te halen. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dit wel en de 2-0 blijft dan ook niet uit.

De verdediging moet alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat er nog meer doelpunten gaan vallen aan onze zijde en door tot op het tandvlees te gaan lukt ze dat ook. Eindstand 2-0 in het voordeel van Olympia.

Jongens hoe het kan dat de wedstrijd weggegeven wordt na zo’n flitsende eerste 15-20 minuten is voor mij een raadsel. Deze week mogen we hopelijk wel de training afwerken en wordt de regen niet weer de spelbreker. Deze week was dat helaas niet het geval en hebben we enkel dinsdag op de grasmat gestaan voor het 4x4 toernooi en de donderdag was alles afgelast, wellicht is dat een reden waarom de spelers het niet konden opbrengen..een goede voorbereiding is immers het halve werk.