Madese Boys JO15-1

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse F

9 november 2013 13:00

Kelder, S.

Weer een verre busreis, naar Middelburg dit maal, waar de nummer twee van onze competitie ons tegemoet trad op hun prachtige sportcomplex. Met een nog steeds uitgebreide ziekenboeg bevolkt door Wouter, Niels en Quinten mogen deze week Roeslan en Robin als gastspeler mee. Onze boys begonnen  zowaar voor de allereerste keer scherp aan een  wedstrijd. Eerste wapenfeit was een goed schot van Aaron dat net naast ging. Maar ook de stevige Zeeuwen verschijnen vrij voor Sebastiaan. Het tempo ligt hoog er wordt scherp gespeeld en bij vlagen prima gecombineerd. Windje mee dacht Merijn waarschijnlijk als hij van ruim 20 meter de bal in het goal knalt voor de 1-0. Het gaat goed maar toch krijgt ook Zeelandia nog een goede kans die net naast gaat. Slotakkoord van de 1ste helft wederom Merijn, buitenkantje rechts, dit maal voor de 2-0. Tevredenheid overheerst in de welverdiende rust maar er wordt  al gewaarschuwd dat een wedstrijd 2 x 35 minuten duurt en dat de tegenstander ongetwijfeld scherp zal beginnen aan de 2de helft… Helaas blijkt dit deels tegen dovenmansoren gezegd want na 5 minuten in het ondertussen gure Zeeland hangen er al twee in, 2-2.Toch zet Madese Boys nog even aan en weet via de vandaag wel erg productieve Merijn na een mooie 1-2 met Brian op 2-3 te komen. De voorsprong hield echter slechts 5 minuten stand. We proberen om te  temporiseren want er is hard gewerkt en Zeelandia is deze helft de bovenliggende partij. Het lukt echter niet om stand te houden. Een mooie kopbal betekent de 4-3 en wat onhandig uitverdedigen brengt ook nog de 5-3 op het bord zodat de wedstrijd ondanks nog wat aandringen van Madese Boys gespeeld is. Jammer dat de hele goede 1ste helft onvoldoende doorgetrokken kon worden in de 2de helft en dat we wederom puntloos de terugreis moeten aanvaarden maar de wedstrijd zal de coach en spelers ongetwijfeld voldoende positieve aanknopingspunten hebben opgeleverd die volgende week tegen koploper MOC van pas kunnen komen.