Zeelandia Middelb. D1

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse J

9 november 2013 12:30

Verlies voor D1.

Vandaag moesten we voor de tweede achtereenvolgende week thuis spelen. Ditmaal tegen Zeelandia Middelburg. Waar wij op dit moment bovenin de middenmoot bivakkeren staan zij in de top drie van onze competitie. Een tegenstander om dus beducht voor te zijn.

We startten goed aan de wedstrijd door direct druk te zetten en goed combinatiespel. Zeelandia leek hierdoor iets overrompeld en wist zich niet zo goed raad met ons spel. In de openingsfase creëerden we een drietal kansen en een paar corners maar wisten helaas niet te scoren. In de 10e min. een misverstand in de opbouw van achteruit wat Zeelandia direct afstraft en de 0-1 scoort. Vervolgens trekt Zeelandia het spel iets meer naar zich toe en laat zien waarom ze meedraaien in de top. En hoewel het spel over en weer gaat en Zeelandia de grootste kans op 0-2 krijgt is het een redelijke gelijk opgaande eerste helft. Tot zij in de 28e min. een aanval prima uitspelen en we zodoende met een 0-2 achterstand gaan rusten.

De rust wordt benut om wat zaken goed te bespreken en met frisse moed startten we aan de 2e helft. Dit wordt na 6 minuten beloond met de 1-2 als Wouter uitstekend opkomt over het middenveld en de  bal snoeihard in schiet. In deze fase ruiken we nog kansen en verdienen nog een paar corners. Toch weet ook Zeelandia met prima voetbal de D1 onder druk te zetten en weten ze dit in de 46e min. uit te buiten door de 1-3 te scoren na een mooie aanval over rechts. Met wat omzettingen proberen we de grip terug te krijgen op de wedstrijd maar Zeelandia is de betere ploeg. In de 58e min. weten ze zelfs nog de 1-4 te scoren wat tevens de einduitslag is.

Vandaag een goed begin van de wedstrijd. Helaas konden we dit niet doortrekken. We hebben verloren van een tegenstander die veel bewoog zonder bal, het spel veelvuldig verlegde en goed in de combinatie speelde. Hierdoor waren zij de betere ploeg en hebben verdiend gewonnen. Ondanks de mindere resultaten van de laatste drie wedstrijden, zien wij voldoende perspectief om onze positie in de top van middenmoot van deze sterke Hoofdklasse te verdedigen. Wij gaan dan ook met vertrouwen de komende wedstrijden in. Volgende week te beginnen tegen koploper WSC.