Madese Boys JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse E

9 november 2013 9:30

Madese Boys verliest van een beter spelend Dongen

Na een week met heel veel regen, was het de vraag of er gevoetbald zou worden in het weekend. Er waren al heel wat wedstrijden afgelast, maar gelukkig mochten onze jongens wel voetballen tegen VV Dongen. Om 9.30 uur werd er afgetrapt en het zonnetje scheen volop.

Het spel ging vanaf minuut een op en neer en de teams waren aan elkaar gewaagd. Zowel Dongen als Madese Boys kregen de kans om de score te openen. Marnik, keeper in de eerste helft,had een goede redding en zowel Noud als Jop, zagen hun schot gepakt worden door de keeper van VV  Dongen. In de 7eminuut was het Dongen dat de 1-0 maakte, nadat we zelf onnodig balverlies leden net  op eigen helft. Dongen ging goed door en helaas wist de achterhoede de aanval niet te keren. Maar goed, we bleven proberen om voetballend op de helft van Dongen te komen.  Er werd goed gecombineerd, maar af en toe zat het hobbelige veld niet mee en waren de jongens van Dongen wat feller in de duels. De 2-0 werd in de 14e minuut gemaakt na een tweetal te laat ingezette slidings en de spits van Dongen kon zo doorlopen en de 2-0 scoren. Jammer, dit was niet nodig. In de 21e minuut werd er na een mooie aanval, door Stef de Wijs de 2-1 gemaakt en ook een schot van Noud en Pepijn gingen rakelings langs het doel.

In de rust was het snel omwisselen van de keeperstrui en de handschoenen, want Milan ging de tweede helft weer keepen.  Marnik, Bart en Glenn verdedigde goed en probeerde om via de zijkanten de bal bij de aanvallers te krijgen, helaas kregen we na ene ongelukkige botsing van Glenn en een speler van Dongen, een vrije trap tegen op zo’n 15 meter van het doel van Milan. De rechtsbuiten van Dongen nam deze vrije trap perfect en schoot de bal over de goed keepende Milan heen: 3-1  Dongen bleef wat verzorger over spelen en de klutsballen vielen vandaag net niet goed voor ons. Dongen maakte uit een counter de 4-1 en de wedstrijd was gespeeld. Maar onze diesel Noud, bleef ondanks al de aanslagen op zijn benen overeind en wist na een mooie combinatie met Pepijn en Stef, Stef van Oirschot te bereiken en die schoot heel fraai de 4-2 binnen. Al met al een leuke wedstrijd met een iets beter en feller spelend Dongen, die terecht de overwinning pakte.

Maar in deze competitie zit alles heel dicht bij elkaar en we gaan echt nog onze punten pakken hoor. Van de week weer het 4 tegen 4 toernooi en lekker trainen op woensdag, dan gaan we onze stijgende lijn voortzetten in de komende wesdtrijden.