Beek Vooruit D1

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse J

2 november 2013 12:30

Tweede gelijkspel D1.

Na twee verlies partijen vandaag de kans om ons te herpakken in de thuiswedstrijd tegen Beek Vooruit. Een team dat laag op de ranglijst staat. Echter kijkend naar het wedstrijdverloop van de door hun gespeelde wedstrijden kwamen we tot de conclusie dat zij vaak op voorsprong komen en pas laat in de wedstrijd met kleine verschillen verliezen. Met de waarschuwing hiervoor, en het feit dat er geen makkies bestaan inde Hoofdklasse, begonnen we aan de wedstrijd.

Helaas was al snel na de aftrap duidelijk dat onze waarschuwingen niet helemaal over gekomen waren. Of was er toch sprake van onderschatting? Feit was dat we het initiatief niet naar ons toe konden trekken en alleen aan reactie voetbal toekwamen. Desondanks konden we er in de eerste 15 min. twee gevaarlijke aanvallen uit persen waar we uit hadden moeten scoren. Doordat we even ongeconcentreerd in de mandekking stonden kon Beek Vooruit in de 15e min. zijn spits diep sturen. Die werd volgens de scheidsrechter in de 16 mtr. weggeduwd en hij geeft een penalty. Deze wordt onhoudbaar ingeschoten waardoor we geheel in het teken van de wedstrijd tegen een terechte 0-1 achterstand aan kijken. De rest van de eerste helft een zelfde spelbeeld zonder doelpunten. In de rust werd er geprobeerd de puntjes op de i te zetten, met de hoop op een positieve uitwerking.

Ondanks dat we ons in de 2e helft iets herpakten kon Beek Vooruit relatief eenvoudig overeind blijven. De laatste 10 min. weten we er nog een eindoffensiefje tegenaan te gooien waardoor we Beek Vooruit verder naar achteren drukken. Hieruit komen wel een paar mooie kansen maar we weten deze niet te verzilveren. Ook Beek Vooruit komt nog een paar keer dreigend voor de goal en heeft de grootste kans op 0-2. In de laatste minuut een laatste wanhoopspoging van Jill die via het middenveld oprukt en uithaalt. De uitstekende keeper van Beek Vooruit heeft er deze keer geen antwoord op waarop de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigt.

Vandaag een puntje gewonnen in een wedstrijd om eigenlijk snel te vergeten. En hoewel we allemaal graag winnen hoort dit ook bij het leerproces. Makkies bestaan niet en onderschatting is de grootste tegenstander die je kan hebben. Ondanks dat we vandaag niet onze beste wedstrijd speelden zien wij nog steeds genoeg positieve ontwikkelingen bij spelers/sters en het gehele team. De dingen die vandaag niet zo lekker liepen grijpen we aan in de voorbereiding naar de volgende vriendschappelijke thuiswedstrijd die we maandagavond tegen RBC Roosendaal spelen.