D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse D41

2 november 2013 10:30

SCO/TOFS D2-MadeseBoys D2

Vandaag de eerste returnwedstrijd van deze competitie, SCO/TOFS uit.

Na een (te)korte warming up, omdat onze kleedkamer nogal lang bezet bleef maant de scheidsrechter de jongens om snel te beginnen, die scheids is niet van plan om met zich te laten sollen dat is al vrij snel duidelijk.

De D2 komt fel uit de startblokken en de bal gaat al heel snel naar de helft van de tegenstander. Maar de jongens hebben wat moeite met aanname van de bal en hard passen lukt ook niet echt goed.  Te horen aan het geluid van de bal is de te harde spanning van de bal daar mede een oorzaak van.

Madese Boys  blijft voornamelijk de bal spelen op de goede helft en SCO komt er moeilijk uit.

Als de bal er al uit komt dan staat de verdediging zeker hun mannetje en de sporadische aanval van SCO wordt dan ook steeds snel de kop ingedrukt.

Na wat uitgespeelde kansen die jammerlijk genoeg met te weinig lef worden afgemaakt is het in de 18e minuut wel prijs.

Vanaf de rechtse kant wordt de bal door Sven goed voorgegeven, Mike verlengd de bal op Kevin die goed afdrukt in het net! 0-1.

De rest van de eerste helft blijft Made de betere partij en creëren nog enkele kansen maar vergeten steeds het net te laten bollen.

De tweede helft start en er veranderd weinig aan het spelbeeld, soms wat rommelig en de andere keer weer goed met de juiste ideeën.

Feit is wel dat Made de betere partij is en zowat het volle half uur aan de aanval bezig is.

Daan houdt de gehele wedstrijd de nul en Made komt niet verder dan de 0-1.

De laatste tien minuten is het nogal paniekerig en lijkt het wel een flipperkast, maar om dan toch de magere voorsprong te behouden is ook een kwaliteit die onze D2 bezit.

De D2 wandelt dan ook met een blij gevoel van de behaalde overwinning het veld af.

Jongens vandaag hebben jullie denk ik zelf gemerkt dat zodra er niet gescoord wordt en er veel dingen steeds net mislukken dat er dan vreemd genoeg wat paniek ontstaat, die paniek was totaal overbodig omdat jullie gewoon de sterkeren waren. Toch laten jullie je zelf daartoe verleiden.

Ben overtuigd van de kwaliteit van het team en behou je rust in de balaanname en eindpass dan kunnen we ook tegen Waspik volgende week een sterke vuist maken.