23 oktober 2013 19:30

Scheidsrechter

Peter van den Kieboom

Madese Boys D1 – Roosendaal D1

Vanavond de inhaalwedstrijd thuis tegen Roosendaal die net als ons op de 2e plaats van de ranglijst staan. Ondanks de kleine verschillen in onze competitie kon de winnaar van vandaagaansluiting houden met koploper WSC en een klein beetje afstand nemen van de rest van de teams. In de voorbespreking alleen de opdracht om net zo te spelen zoals we dinsdag trainden en daarbij proberen revanche te nemen op de wat mindere 2e helft tegen DESK.

Kort na de aftrap was het Roosendaal dat gelijk gevaarlijk was. Doordat een lange haal naar voren door onze verdediging niet goed werd beoordeeld stond hun spits oog in oog met Ricardo maar deze redde bekwaam. Met een goed voetballend team liet Roosendaal zien niet voor niets gelijk met ons te staan. Toch was het de D1 die na 10 minuten het initiatief overnam. Met een solide verdediging, een hard werkend middenveld en een vlijmscherpe voorhoede werd Roosendaal met goed voetbal en veel inzet onder druk gezet en werden er diverse kansen gecreëerd. Een zeer goede 1e helft van de D1 die echter niet tot doelpunten leidde waardoor we met 0-0 gingen rusten. In de rust de complimenten voor het vertoonde spel met daarbij de opdracht om vooral scherp en geconcentreerd te blijven, en ons eigen spel te spelen.

Dit lukte in de tweede helft niet helemaal waardoor Roosendaal terug in de wedstrijd kon komen en het spel zich meer op onze helft ging afspelen.
Doordat Roosendaal in deze fase iets sterker was gingen we wat angstiger spelen. Daardoor verloren we op het middenveld een beetje het aanvallend initiatief mede doordat we min of meer werden gedwongen de aandacht op het verdedigen te leggen. Roosendaal deed dit goed en na al diverse kansen gehad te hebben scoorden ze in de 48e minuut de 0-1. Toch herpakte de D1 zich en hierna was het weer een gelijk opgaande wedstrijd. Ondanks dat de D1 alles op alles ging spelen lukte het niet meer om echte scoringskansen te creëren en was het Roosendaal die nog diverse keren gevaarlijk werd. De wedstrijd leek in 0-1 te eindigen maar in de extra tijd wist Roosendaal uiteindelijk nog de 0-2 te scoren wat tevens de einduitslag was.

Vandaag was het genieten geblazen van een wedstrijd in de top van de Hoofdklasse tussen twee goed voetballende jeugdteams. Een prima eerste helft van de D1 en een 2e helft waarin Roosendaal de betere ploeg was. Over de gehele wedstrijd
creëerde Roosendaal de meeste kansen en was dan ook de terechte winnaar. De D1 kan echter met vertrouwen en opgeheven hoofd naar de volgende wedstrijd tegen Internos.