D1 verliest bekerwedstrijd met grote cijfers!

D-pupillen, D1, Groep 1 08

12 oktober 2013 10:15

DESK D1 - Madese Boys D1

D1 verliest bekerwedstrijd met grote cijfers!

Na eerder al vriendschappelijk en voor de competitie tegen DESK D1 gespeeld te hebben moesten we vandaag voor de beker in Waalwijk weer tegen hen aantreden. Waar de eerdere wedstrijden eindigden in een 5-2 overwinning voor de D1 en een 1-1 gelijkspel, waarbij we gelukkig moesten zijn met het puntje, wisten we wat ons te wachten stond. Zeker gezien het feit dat DESK één van de betere voetballende tegenstanders is geweest waar we tot nu tegen hebben gespeeld. Vlak voor aanvang leek er echter een kink in de kabel te komen. De lijnen op het prachtige hoofdveld bleken nauwelijks zichtbaar waarop de jeugdige scheidsrechter besloot om niet te starten. Na overleg besloten we om gewoon af te trappen. En hoe. De D1 ging furieus van start. Er werd vroeg druk op de tegenstander gezet, vrijgelopen zonder bal, gewerkt voor elke meter en het overzicht behouden met als hoogtepunt een schitterende steekbal van Thijs op Daan. Een genot om naar te kijken. In de 12e min. een actie van Wouter op links waarbij hij net als vorige week het zelf afmaakt en de 0-1 scoort. DESK weet zich geen raad met het flitsende spel van de D1 en buiten een sporadische aanval van hen, waarbij ze ook een keer de lat raakten, speelt de wedstrijd zich grotendeels af op de helft van DESK. De D1 krijgt diverse kansen maar benut deze niet waardoor we met 0-1 gaan rusten.
In de rust een compliment voor de zeer goede 1e helft, maar ook de waarschuwing om te waken voor gemakzucht en de opdracht om met dezelfde passie, inzet en positiespel de 2e helft in te gaan.

Direct na de aftrap was het de D1 die weer het initiatief nam en een corner verdiende. Deze corner wordt goed genomen en Matthijs, de kleinste op het veld, kopt als een duveltje uit eendoosje keihard op de latDe jongens van DESK ruiken dat er meer in zit en vechten voor elke meter, terwijl er bij een vijftalD1 spelers geen wil en overtuiging is om deze wedstrijd winnend te eindigen. Hierdoor is het DESK die het initiatief kan overnemen en bij vlagen de D1 helemaal zoek speelt. HetWolluks kwartiertje was dan ook aangebroken want na 16 minuten in de 2e helft staan we met 6-1 achter………….

Door goed keeperswerk van Ricardo mochten we nog in onze handen klappen dat we niet met dubbele cijfers achter stonden. Hierna kunnen we ons nog enigszins herpakken en weten er nog diverse keren uit te komen. In de 54e min. weet Tim de 6-2 te scoren. En in de laatste minuut geeft de scheidsrechter nog een penalty wegens een overtreding van een DESK speler. Geheel in het teken van de wedstrijd wordt deze penalty slecht in geschoten en wordt de bal door de keeper gepakt.Einduitslag 6-2.

Vandaag een wedstrijd met twee gezichten. De D1 die in de 1ehelft vol passie, strijd en goed voetbal het beste spel van het seizoen op de mat legt, maar die vervolgens in de 2e helft gigantisch door het ijs zakt doordat een vijftal spelers qua inzet en beleving het team volledig in de steek laten. Hierdoor konden de overige spelers/sters, die de goede lijn van de 1e helft wel doorzetten, niet opboksen tegen het goed voetballend DESK die daarom verdiend de overwinning pakten. Hopelijk hebben we hiermee onze les geleerd en herpakken we ons op een positieve manier in de thuiswedstrijd tegen Roosendaal die we op woensdagavond na de herfstvakantie moeten spelen.