...

E-pupillen, E2, Groep 3 08

12 oktober 2013 11:00

Vandaag stond de laatste bekerwedstrijd op het programma tegen Dongen E2. Op
papier niet de lastigste tegenstander maar dat is altijd een gevaarlijke aanname.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er nog op gehamerd dat we moesten overspelen en zeker niet gaan pingelen. Aan 1 punt zouden we genoeg hebben om door te bekeren.
We begonnen dan ook zeer fel en gemotiveerd aan de wedstrijd. Met de van een wekenlange blessure teruggekeerde Jarno op het doel, die door goed positiespel gelukkig weinig te doen had in het begin van de wedstrijd. Dat resulteerde al in de eerste minuut tot een mooie aanval met een schot op het doel die nog net in de rebound werd overgeschoten door onze andere van een wekenlange blessure teruggekeerde speelster Milla. Lang treuren om deze gemiste kans deden we niet want in de 4e minuut scoorde Milla op goed aangegeven van Pim de 1-0. We bleven lekker aanvallen en dit leidde tot wel 10 corners. Deze werden een voor een prachtig voorgegeven door Evi maar wat of hoe we het ook probeerden, de bal wilde er niet in! Door een klein foutje leden we balverlies en dat was gelijk de 1-1. Hier schrokken we wel van want binnen 5 minuten stond het zelfs 1-2. We vergaten dat we als team moesten blijven spelen en gingen steeds meer alleen spelen in plaats van overspelen. Gelukkig bleef het bij 1-2 in de eerste helft doordat Remco en Milan achterin de steeds vaker voor het doel opduikende tegenstander nog konden afstoppen.

In de rust nogmaals herhaald dat voetbal een teamsport is en dat we vooral moeten overspelen zodat we een goed positiespel op het veld kunnen leggen. In de tweede helft een beetje hetzelfde beeld als in de eerste helft. Madese Boys heeft het meeste  balbezit en doelpogingen maar helaas Dongen dat de 1-3 scoorde. De mouwen werden nog een keer opgestroopt en onze middenvelders Wessel en Stef bleven knokken en we creëerden nog talloze kansen waaruit we helaas nog maar 1 keer scoorden door
een afstandsschot van Pim. De keeper van Dongen was veruit de beste van de tegenstander waaruit het belang van een vaste keeper maar weer eens blijkt!

Toch wel teleurgesteld stapten we het veld af maar als we er hard voor blijven knokken en weer lekker gaan overspelen, weet ik zeker dat het helemaal goed komt!