2 - 3

Madese Boys JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse J

5 oktober 2013 10:15

Vandaag moesten we naar Bergen op Zoom voor de wedstrijd tegen MOC’17 waar we hoopten op een goede voortzetting van onze flitsende seizoenstart. Wederom was het mooi voetbalweer en aangekomen op het prachtige sportcomplex van MOC’17 bleek dat de D1 net als vorig seizoen ook nu weer op het kunstgras hoofdveld mocht spelen. Met in het achterhoofd het wedstrijdverloop van vorig seizoen werd vooraf dan ook aangegeven om alert te starten en te proberen ons eigen spel te spelen.

Na een fanatieke en goede warming up bleek na het eerste fluitsignaal toch dat de D1 moeite had met het spelen op kunstgras. Daarnaast nam MOC’17 gelijk het initiatief en was qua veldspel de betere ploeg. Dit had tot gevolg dat de eerste 10 min. nagenoeg alleen op de helft van de D1 gespeeld werd en we er maar sporadisch uit konden komen. MOC’17 kreeg wel enkele kansjes maar kon echter niet echt gevaarlijk worden voor de goal, waardoor de D1 de mogelijkheid kreeg om het spel wat meer naar zich toe te trekken. Hierdoor werd het halverwege de 1e helft een gelijk opgaande strijd met twee teams die verzorgd probeerden te spelen. De aanvallen van de D1 zorgden voor veel onrust in de MOC’17 verdediging en waren ook direct gevaarlijk. In de 20e min. neemt Wouter goed het initiatief en komt mee op tot in het strafschopgebied. Doordat MOC’17 de bal niet goed weg werkt komt deze weer voor de voeten van Wouter en scoort hij met rechts zijn 1e doelpunt van het seizoen. 0-1. MOC’17 lijkt aangeslagen en in deze fase heeft de D1 even het overwicht. Na weer een goede aanval verdienen we in de 24e min. een corner die door Marije goed wordt genomen en door een MOC’17 speler in eigen doel wordt gekopt. 0-2 wat tevens de ruststand was.

In de rust de waarschuwing dat MOC’17 vanaf de aftrap fanatiek zal gaan jagen op de aansluitingstreffer en dat iedereen scherp zal moeten zijn. Dat dit een goede inschatting van de coach was bleek direct na het fluitsignaal voor de 2e helft. Eenzelfde spelbeeld als bij het  begin van de wedstrijd. Een beter spelend MOC’17  zette de D1 onder druk. Dit keer resulteerde het na 6 min. in een doelpunt  met een prachtig schot van buiten de 16 mtr. 1-2. De D1 weet iets beter in zijn spel te komen maar MOC’17 zet alles op alles om de gelijkmaker te scoren. In de 13e min. een aanval van MOC’17 waarbij een speler diep het strafschopgebied wordt in gestuurd. Met een goede ingreep weet Ricardo de bal te pakken. De opluchting over deze ingreep is echter maar kort. De scheidsrechter constateert een overtreding van een meegelopen verdediger en geeft een strafschop. Bij de D1 slaat verbazing om in onbegrip over deze onterechte beslissing, maar de scheids blijft de baas en legt hem op de stip. De penalty wordt vervolgens goed ingeschoten en de 2-2 staat op het bord.

Hierna pikt de D1 de wedstrijd positief op en zet MOC’17 onder druk. In de 20e min. lijkt Ruben de 2-3 te maken maar de bal wordt door MOC’17 nog net voor de lijn weggewerkt. Hiermee is de toon gezet voor het laatste deel van de wedstrijd waarin beide partijen aan elkaar gewaagd zijn en het spel over en weer gaat, waarbij de D1 iets gevaarlijker voor de goal is. In blessuretijd krijgt de D1 net buiten de 16 mtr. nog een vrije trap. Met al zijn techniek en kracht krult Max hem prachtig boven de keeper in de rechterhoek. Hierdoor pakt de D1 met 2-3 de overwinning want de scheidsrechter fluit direct hierna af.

Vandaag een wedstrijd waarin MOC’17 het grootste gedeelte het betere van het spel had, en de D1 de betere kansen. Naar onze mening had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven.

Het was vandaag echter een keer de D1 die aantoonde dat een wedstrijd pas is gespeeld als het laatste fluitsignaal heeft geklonken en daarom zelf met de winst naar huis ging. Verder een compliment aan het hele team hoe jullie de wedstrijd hebben opgepakt na de onterechte penalty.