6 - 2

Olympia'60 D1

D-pupillen zaterdag, D2, 3e klasse D41

5 oktober 2013 12:30

Na een kermisweekend wat begon met een grote teleurstelling voor onze spelers na de uitwedstrijd in Waspik, nu weer een belangrijke wedstrijd tegen een goed en sterk spelend team van Olympia Dongen.

Enkele van de tegenstanders hebben er al een jaartje D1 opzitten en zijn dus ervaren gasten.

Made kampt ook nog met 3 zieke spelers waaronder de keeper en 2 veldspelers.

Vandaar dat we deze keer aantreden met drie overige spelers uit de 28 koppige selectie D1-D2.

De drie spelers hebben er al een wedstrijd opzitten vandaar dat we die de eerste helft laten uitblazen, m.u.v. de keeper uiteraard.

Made begint de wedstrijd overtuigend sterk en scoort al in de 3e minuut de eerste goal, Sven tikt hem op Kevin die mooi afrond.

Wat wel zichtbaar is en daar balen de coaches van is dat enkele spelers duidelijk zichtbaar te laat hun bed opgezocht hadden de dag ervoor. Als de D2 in goeden doen was net zoals de overige 9 spelers hadden we in de eerste helft zeker drie doelpunten meer kunnen maken. Nu was het maar halve bak in de voorhoede en diegene (hij weet wel over wie ik het heb), kwam praktisch niet in de bal gelopen waardoor het team niet tot scoren komt. Het midden veld (Tim midmid,Teun rechtshalf, Joey voorstopper, Jermo linkshalf) en de achterhoede (Rick laatste man,Jeroen rechtsback na wissel,Jens ook rechtback en Lorenzo linksback),spelen een degelijke wedstrijd de eerste helft maar kunnen niet voorkomen dat Olympia langszij komt net voor rust in de 27e minuut. Jaja, jongens als we verzaken om zelf de doelpunten maken geven we de tegenstander het gevoel dat er wat te halen valt in Made.

2e helft start na een praatje in de kleedkamer en Jill en Daan vallen in. Nog steeds is Olympia gevaarlijk en zet zeer veel druk op onze eigen spelers, Olympia voelt dat ze met drie punten weg kunnen komen en spelen met de passie die ik heel graag in al onze spelers terug zou zien. In de 38e minuut komen ze dus ook op voorsprong en de stand is 1-2.

Heel snel heeft Made een antwoord hierop en maakt meteen de gelijkmaker 2-2.

In de 42e minuut rond Jill goed af en komen we op voorsprong 3-2 .

Het laatste kwartier gaat in en dus ook de laatste wisseling van spelers vind plaats. Mike,Kevin en Jens komen eraf, Tim, Rick en Joey treden weer aan. Lorenzo (speelt een hele goede wedstrijd vandaag! en is zeker gemotiveerd om een stap extra te doen) schuift een plaatsje naar voren naar linkshalf. Het omkeerpunt in de wedstrijd is het moment na een redding van Ricardo ergens in de 43e-44e minuut, alles van Made is nu gebrand op een goed resultaat en de ene knappe aanval na de andere volgen elkaar op.

In de 49e minuut gaat Lorenzo er van door en kruipt over de linksbuiten heen en geeft een goede assist op Sven die hem binnenknalt 4-2.

3 minuutjes later is het weer raak, Jermo kan hem knap binnenhouden op de achterlijn en komt met een mooie actie in schotpositie, hij dreigt net langs de tweede paal te glijden maar Sven is alert en geeft hem het laatste zetje 5-2.

In de laatste minuut krijgen we nog een corner mee die goed ingekopt wordt door het Teun “ut klenste en jongste manneke van ut stel”!! voor Teun is dit de kers op de taart en beloning naar werken want juist hij speelde vandaag een meer dan goede match. Eindstand 6-2 ik vind het verdiend!

Jongens deze keer een goede tegenstander die met enkele snelle spelers op de flanken heel erg makkelijk door de verdediging glipte. En waren een keer of 6-7 gevaarlijk. Volgende week Beek vooruit in de bekercompetitie, hopelijk zijn dan al onze 14 spelers fit want die ploeg zal ook wederom geen makkie worden.