...

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse F

5 oktober 2013 12:30

Watering, L. van de

In de hoofdklasse zijn er (gelukkig) weinig gemakkelijke wedstrijden maar het is een feit dat onze C1 tot nu toe in alle gespeelde competitiewedstrijden de onderliggende partij was in de eerste helft en een speech van de coach nodig heeft om tot beter voetbal te komen..

Dit maal troffen we het geconcentreerd spelend en fanatiek gecoacht team van Internos dat veelal middels afstandschoten probeerde het doel achter Sebastiaan te treffen. Onze jongens konden daar  weinig tegenover stellen. De vorm van de dag van een aantal spelers was helaas eens wat minder en terwijl er normaal altijd wel gevaar over de vleugels komt liep het vandaag wat minder.

De 0-1 door wederom een afstandschot was dan ook verdiend.

Na de rust werd er gelukkig uit een ander vaatje getapt; er was meer focus, de duels werden vaker gewonnen en we voetbalden meer op de helft van de tegenstander.

Na 10 minuten schiet Brian uit een pass van Merijn dan ook verdiend de 1-1 binnen. Dat was lekker maar MB wil punten pakken en speelt risicovol 1 op 1. De wedstrijd is meer spannend dan mooi en MB loopt dan ook nog na een klein slippertje in de verdediging tegen een snelle counter op 1-2.

Gelukkig pikt MB snel de draad weer op en gaat door met druk zetten. Een van de vele corners wordt snel daarna door Merijn op de lat gekopt waarna Quinten er als de kippen bij is om de terugkaatsende bal  koppend binnen te duiken 2-2!! Nog 10 minuten te gaan en beide partijen zijn na het smijten van krachten vermoeid en hoewel MB nog wat kansjes krijgt en onze eigen verdediging, met o.a. een uitblinkende Wessel v.D., nauwelijks meer in de problemen komt is de 2-2 een score waar iedereen na deze spannende partij vrede mee zal hebben.