E1 verliest van Gudok in leuke sportieve wedstrijd.

6 - 3

Madese Boys JO11-1

E-pupillen, E1, Groep 1 19

6 september 2013

Vrijdagavond stond de tweede bekerwedstrijd van onze E1 op het programma en het zou weer een 9 tegen 9 wedstrijd worden, als pilot van de KNVB. Het veld wordt een stuk groter en vandaag werden er ook nog eens echte grote doelen gebruikt omdat dit niet anders kon bij Gudok.

Pim, Evi en Milla uit de E2  kwamen ons versterken vanwege de afwezigheid van Glenn en omdat we met zijn negenen in het veld moeten staan. Marnik mocht vandaag gelukkig ook weer mee voetballen en dat kwam goed van pas. In de derde minuut was de wedstrijd helaas voor Milla al afgelopen, de keeper trapte de bal uit en schoot hard tegen de pols van Milla aan, en helaas zoals we al dachten, bleek na het bezoek in het ziekenhuis, dat haar pols gebroken was. Milla zit nu voor 4 weken in het gips en we wensen haar dan ook heel veel beterschap toe.

Na dit voorval was het Gudok dat door een foutje van ons zelf, makkelijk de bal kon veroveren en de 1-0 mocht maken.  Het spel ging op en neer en in de 6e minuut was het wederom Gudok dat scoorde, ondanks dat Noud de eerste bal nog wist tegen te houden.  Zelf creëerde we via Jop en Stef ook nog 2 goede kansen, maar was het Gudok dat uit een counter de 3-0 maakte, maar we bleven door gaan met combineren en in de 19e minuut was het dan wel raak, na een mooie combinatie was het Stef van Oirschot die de 4-1 scoorde, dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft stond er een beter Madese Boys op het veld, met Milan op doel, Marnik weer in de achterhoede en met Bart en Stef van Oirschot achterin, Pepijn en Stef op het middenveld en met Noud, Jop en Pim in de voorhoede, werd er begonnen aan de tweede helft. In de eerste 10 minuten kregen we wel wat kansjes om te scoren, maar de keeper van Gudok, had een  paar mooie reddingen, net zoals Milan dat bij ons deed. Het spel ging op en neer en in de 20e minuut was het Noud die goed door ging en de 4-2 scoorde.   Ook Stef van Oirschot en Evi kregen de kans om te scoren, maar het was Gudok dat ondanks het goede keepen van Milan, uit kon lopen naar 6-3.  Onder het goede leiden van de scheidsrechter was het een erg leuke sportieve wedstrijd en werd het uiteindelijk 6-3 doordat een schot van Stef de Wijs via een verdediger van Gudok, in het doel verdween.  Gudok liet vandaag de bal beter rond gaan en wist beter om te gaan met de kansen die ze creëerden, maar het 9 tegen 9 voetbal geeft veel ruimte en is een vooruitgang voor de 2e jaars E jongens en wat mij betreft mag de KNVB dit gaan invoeren, maar dan wel met de pupillen doelen, want die waren vandaag toch wel erg groot.