28 september 2013 12:00

Scheidsrechter

Ottevanger, A.

Dongen uit. Per definitie een kraker. Gewoonlijk een stevig duel met goed voetbal en veel spanning en hektiek. En niet te vergeten spelers die elkaar weer zien, want de meeste spelen nu al een aantal jaar tegen elkaar. Deze editie beloofde extra spanning. De C1 verdedigt immers een ongeslagen status en Dongen is de runner up.

Vanaf de aftrap is Dongen de sterkere partij. Na een minuut of 10 krijgt de eigen C1 wat meer grip op het spel en wordt het ruim opgekomen publiek gerust gesteld en voorzien van wat meer spektakel. Dongen komt diverse keren sterk op door het centrum. Madese Boys speelt goed over de vleugels. Doelpunten kunnen niet uitblijven. Dongen opent het bal met een goed afstandschot: 1-0. Daarvoor hard Rick van Marrewijk al een keer de bal van de eigen doellijn moeten koppen. Daarna was het de beurt aan Made. Merijn Martens geeft een puike diepe bal op Aaron van Dongen. Die verschalkt zijn direkte tegenstander en maakt gelijk. Kort daarna een mooie aanval over rechts. Stef Simons geeft voor en Merijn rond goed af. Net voor de rust verzuimt de C1 verder afstand te nemen. Goede kansen op 1-3 en zelfs 1-4 worden niet benut.

Na de rust komt Dongen met duidelijke bedoelingen het kleedlokaal uit. De mannen zijn goed geïnstrueerd. De ruimte voor de eigen C1 is weg. Kort gedekt komt er nauwelijks meer iets van aanvallen terecht. Dongen maakt uiteindelijk gelijk. De C1 zit er niet mee. Snel daarna zet Quinten goed door, geeft af op Merijn die prachtig afrond: 2-3. Dongen zet vanaf dan nog meer druk. De C1 kampt met blessures. Sebastian weet een sterke inzet prachtig over te tikken. Dan ligt onder druk toch de 3-3 binnen. Echter …..Buitenspel! De spanningen op het om het veld nemen toe. Made staat met de rug tegen de muur maar weet zich naar het einde van de wedstrijd te worstelen. Van aanvallen is geen sprake meer. Wel van collectief hard werken en op het tandvlees bijten. Na wat blessuretijd klinkt het verlossende fluitensignaal. Made pakt 3 punten. Dongen baalt. Maar wat een wedstrijd van 2 sterke teams. Prachtig.