D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse J

28 september 2013 12:30

Madese Boys D1 – Bavel D1

D1 blijft punten pakken

Na het gelijkspel van vorige week tegen DESK speelde de D1vandaag zijn 2e thuiswedstrijd van het seizoen. Met veel publiek van beide teams langs het prachtige hoofdveld kon er onder ideale omstandigheden afgetrapt worden. De D1 startte goed en nam gelijk het initiatief met goed veldspel. Dit resulteerde in de 3e min. al in een mooie goal doordat de opkomende Daan op het juiste moment aangespeeld werd en daarna beheerst scoorde. 1-0. De D1 bleef met mooie aanvallen en goed samenspel Bavel onder druk zetten. In de 18e min. stond Jill na weer een goede aanval op de juiste plaats en scoorde de 2-0. Kort hierna een aanval over rechts waarbij Marije zich door een knappe loopactie vrij maakte en de 3-0 scoorde nadat zij op maat is bediend. Vervolgens een aantal kansen voor de D1 om de voorsprong te vergroten maar door onzorgvuldigheid in de voorhoede lukte dit niet.

Net voor rust kwam Bavel er in één van de sporadische aanvallen uit via de lange bal op de snelle voorhoedespeler.Door iets te gemakkelijk verdedigen door de D1 werd de 3-1 knap ingeschoten.
In de rust de complimenten voor het vertoonde spel en de waarschuwing om te waken voor gemakzucht. In het begin van de 2e helft hetzelfde spelbeeld. De D1 die Bavel vol onder druk zet maar niet tot scoren komt. Bavel ruikt dat er misschien toch nog iets te halen valt en komt er steeds vaker met de lange bal naar voren uit, waardoor ze iets verder van hun goal kunnen spelen. Omdat enkele D1 spelers niet vanuit hun taak spelen en daardoor de ruimtes voor Bavel beter bespeelbaar worden treedt net als vorige week de bekende voetbalwet weer in werking. Scoor je zelf niet dan doet de tegenstander het wel. In de 43e min. een aanval van Bavel waaruit zij de 3-2 weten te scoren. Hierna een periode waar Bavel op jacht gaat naar de gelijkmaker. Door enkele omzettingen door Gerard komt er gelukkig weer meer lijn in het spel van de D1. Dit wordt in de 57e min. bekroond met een mooi doelpunt van Tim (4-2), waarna Max in de laatste minuut uiteindelijk de 5-2 op het scorebord brengt.

Vandaag een verdiende overwinning waarbij we het onszelf in de wedstrijd onnodig moeilijk hebben gemaakt door voorin niet gretig genoeg te zijn om te scoren waarbij tegelijkertijd ook nog eens enkele spelers niet vanuit hun positie speelden en daarbij onvoldoende inzet toonden.
Met 10 punten uit 4 wedstrijden kunnen we echter spreken van een geslaagde seizoenstart. Complimenten hiervoor en hopelijk kunnen we deze lijn door zetten in onze volgende wedstrijd tegen MOC’17.