1 - 1

Madese Boys JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse J

21 september 2013 10:15

Vandaag moesten we uit tegen DESK. In de voorbespreking werd de D1 gewaarschuwd dat er gewaakt moest worden voor gemakzucht en onderschatting vanwege de eerdere 5-2 winst in de voorbereiding tegen dit zelfde DESK. Daarnaast werd door Gerard ook nog aangegeven dat DESK in dat oefenduel het beste veldspel had van alle teams waar we tot nu toe tegen hebben gespeeld. "Makkies vooraf bestaan niet" is een voetbal gezegde dat hierbij werd benadrukt.

Je zou denken dat de D1 voldoende gewaarschuwd was. Niets was echter minder waar. Tijdens de warming up bleek al dat diverse jongens niet geconcentreerd, of nog niet goed wakker waren.

Dit vertaalde zich helaas ook naar de wedstrijd. Want diezelfde spelers kwamen direct na het eerste fluitsignaal telkens te laat en bewogen nagenoeg niet zonder bal, mede doordat DESK met volle overgave en inzet startte, en de D1 daarmee vol onder druk zette. Toch was het Matthijs die in de 4e min. na een mooie combinatie over links de D1 op een 0-1 voorsprong bracht. DESK ging echter niet bij de pakken neerzitten en bleef strijden voor elke bal. Ondanks enkele mooie aanvallen van de D1, waarbij we via Tim bijna op 0-2 konden komen behield DESK het overwicht. Zij kwamen echter ook niet tot scoren waardoor we met een 0-1 voorsprong gingen rusten. In de rust werd nogmaals gehamerd op spelen met inzet ook als je niet lekker in de wedstrijd zit. Toch bood de 1e helft ook positieve aanknopingspunten om voor de winst te gaan. Na 4 minuten in de 2e helft werden die echter de grond ingeboord doordat we eerst knullig op de helft van DESK een vrije trap bij hen in de voeten schieten en zij uit de tegenaanval kunnen scoren door even zo knullig en verkeerd gepositioneerd verdedigen.1-1. Heel de 2e helft een zelfde spelbeeld, waarbij we bij vlagen door DESK zoek werden gespeeld. Zij wisten echter niet te scoren, mede door enkele goede reddingen van Ricardo. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Degene die het nog niet wisten hebben vandaag mogen ervaren hoe het in een D1 hoofdklasse werkt en dat makkies vooraf inderdaad niet bestaan. Op tijd naar bed om goed uitgerust en geconcentreerd aan de warming, en de wedstrijd, te beginnen is daarbij een vereiste.(Teamafspraken!) Daarnaast is inzet niet alleen duels aangaan en ballen veroveren, maar ook de wil om echt vrij te lopen en los te komen van tegenstanders, door te bewegen na een pass, om te schakelen bij balverlies en echt tot de bodem te gaan door alles te geven wat in je zit. Daarin schoten we vandaag te kort met Mila en Thijs als uitzondering. Een wijze les en ervaring welke bij een leerproces hoort en waarmee we hopelijk ons voordeel kunnen doen tijdens de rest van het seizoen.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Bavel waarin we ons qua spel en wedstrijd instelling zullen moeten revancheren voor hetgeen we vandaag vertoond hebben.